Καλό ταξίδι στη «γιαγιά»

Μοιραστειτε το

Ο γηραιότερος αυτοκρατορικός (θηλυκός) πιγκουίνος στον κόσμο, η λεγόμενη «γιαγιά» χαϊδευτικά, πέθανε στο Βούπερταλ στην ηλικία ρεκόρ των τουλάχιστον 46 ετών, ανακοίνωσε στη σελίδα του στο Facebook ο ζωολογικός κήπος του Βούπερταλ όπου ο αυτοκρατορικός πιγκουίνος ζούσε από το 1975.

«Ο ζωολογικός κήπος του Βούπερταλ πενθεί τον γηραιότερο αυτοκρατορικό πιγκουίνο του. Η «γιαγιά», όπως ήταν γνωστός ο ηλικιωμένος θηλυκός πιγκουίνος, έπρεπε να υποβληθεί σε ευθανασία στις 11 Νοεμβρίου σε ηλικία τουλάχιστον 46 ετών. Ήταν μακράν ο παλαιότερος αυτοκρατορικός πιγκουίνος σε ζωολογικό κήπο στον κόσμο.

EPA/TRACEY NEARMY

Στη φύση, οι αυτοκρατορικοί πιγκουίνοι έχουν προσδόκιμο ζωής έως 20 χρόνια. Ο γηραιότερος εν ζωή αυτοκρατορικός πιγκουίνος υπό ανθρώπινη επίβλεψη τώρα είναι 37 ετών», αναφέρεται στην ανάρτηση.

Σύμφωνα με το ζωολογικό πάρκο, η ακριβής ηλικία δεν είναι γνωστή. Αλλά το 1975 ήταν ένας από τους πρώτους δώδεκα αυτοκρατορικούς πιγκουίνους στη νεόκτιστη εγκατάσταση.

EPA/OMER MESSINGER

«Τότε ήταν ήδη τουλάχιστον ενός έτους, όπως μπόρεσε να διαπιστωθεί από το χρώμα του ράμφους του. Το αυγό προερχόταν από την Ανταρκτική, εκκολάφτηκε στη Νότια Αφρική και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Βούπερταλ μαζί με έντεκα άλλους αυτοκρατορικούς πιγκουίνους, αναφέρει στη συνέχεια η ανάρτηση στο Facebook.

Τις τελευταίες μέρες της ζωής της, η «γιαγιά» δεν μπορούσε καν να φάει και μόλις που μπορούσε να κινηθεί. Δεδομένου ότι η κατάσταση δεν βελτιώθηκε παρά την κτηνιατρική θεραπεία, το ζωολογικό πάρκο αποφάσισε μετά μεγάλης του λύπης να υποβάλει τον αυτοκρατορικό πιγκουίνο σε ευθανασία.

Οι φίλοι των ζώων στο Facebook συμμετέχουν στο πένθος για το θάνατο της «γιαγιάς» και της εύχονται «καλό ταξίδι».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...

Πόλεμος: Τι θα συνέβαινε αν η Ρωσία δολοφονούσε τον Ζελένσκι

«Μια δολοφονία δεν άλλαξε ποτέ την ιστορία του κόσμου»,...