Καλογρίτσας: Έδωσα δανεικά για το Documento

Μοιραστειτε το

Συνεχίζεται από το πρωί η εξέταση του Χρήστου Καλογρίτσα στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που έρευνα την διάπραξη ή μη αδικημάτων του πρωην υπουργού ψηφιακής πολιτικής Νίκου Παππά.

Ο μάρτυρας φέρεται να υποστήριξε ότι ανάμεσα στις εντολές που έλαβε από το Νίκο Παππά ήταν και η χρηματοδότηση εφημερίδας, με αρχικό πλάνο την επανέκδοση της «Πρώτης».

«Μετά μου λέει ο Νίκος “πρέπει να βγει αμέσως εφημερίδα. Τώρα, τώρα, τώρα”. Μετά μου λέει πως πρέπει να βγει με τον Βαξεβάνη. Δεν τον ήξερα. Τον είχα δει σε μια βάπτιση. Μου είπαν πως “αφού δεν υπάρχει το όνομά σου στην τηλεόραση, να μπεις”. Μπήκα τελικά. Για το Documento δάνεισα χρήματα. Το χρηματοδότησα μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου που αποφάσισαν. Το λογιστήριο έχει αποδείξεις για 2,9 εκατ ευρώ. Όπως όλοι ξέρετε όμως για τέτοια εγχειρήματα υπάρχουν και κάποια χρήματα “απ’ εξω”. Το λογιστήριο τα έχει όλα αυτά. Επιβεβαιώνω πως έδωσα 3 εκατ δανεικά» φέρεται να κατέθεσε ο εργολάβος.

Πλεύρης: Σας ζήτησε ο κύριος Παππάς να φύγετε από το Documento;Καλογρίτσας: Ναι. Μου ζητησε η ομάδα να φύγω. Θα διαβάσω κι άλλο sms με τον Παππά. Με ρωτάει στις 19 Γενάρη 2017. «Τι έγινε με εφημερίδα»; «Νίκο μου όλα καλά». Παππάς:

«Περί κλεισίματος ακούω.ΠΡΟΣΕΞΕ»! «Νοικοκύρεμα. Όχι κλείσιμο» απαντώ. «Με το ΠΡΟΣΕΞΕ τι εννοείς»;Καλογρίτσας: Κάποια στιγμή διαφώνησα με τη γραμμή και είπα δεν θέλω να συνεχίσω γιατί θέλανε να μπλέξουν τον γιο μου. Όταν είχα την «Πρώτη» έκανα αντιπολίτευση στον Παπανδρέου.

Μου φέρνανε πολιτικοί και δημοσιογράφοι υλικό να γράψω κατά της Μιμής. Δεν έγραψα ποτέ. Για τον Παπανδρέου έγραφα. Όχι κουτσομπολιά για τη γυναίκα του όμως. Σε αυτή την ίδια κατεύθυνση είδα ότι μπαίνανε οι γυναίκες όπως του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή του Στουρνάρα. Διαφώνησα τότε. Δεν ήθελα το όνομα του γιου μου σε αυτά.

Ήλθε τότε ένα σημαίνων πρόσωπο από Μαξίμου. Με πίεσε. Αρνήθηκα κι έφυγα. Για το Ντοκουμέντο υπογράψαμε χαρτιά. Το χρηματοδοτησα. Έχω τιμολόγια.Πλεύρης: Έχετε δώσει αφανή χρήματα;Καλογρίτσας: Προφανώς δίναμε.Πλεύρης:

Πρωταγωνιστικό ρόλο είχε ο κύριος Παππάς ή ο κύριος Βαξεβάνης;Καλογρίτσας: Ο Παππάς. Για τις χρηματοδοτήσεις. Έλεγε ο Βαξεβάνης χρειάζομαι αυτά κι ο Παππάς ενεργούσε. Μόνο από τον Παππά έπαιρνα εντολές. Σιγά μην έπαιρνα από τον Βαξεβάνη. Ο Παππάς από πίσω. Υπάρχουν χαρτιά γι’ αυτά. Από την πρώτη ημέρα που με φωνάξανε έως και που με διώξανε υπάρχουν έγγραφα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Χαρδαλιάς: Βίντεο – ντοκουμέντο από την επίθεση στις επιχειρήσεις της συζύγου του

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...