Καλογήρου: Ανακρίβειες λέει ο Κοντονής

Μοιραστειτε το

EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Απαντήσεις στα πυρά που έριξε κατά του ΣΥΡΙΖΑ ο Σταύρος Κοντονής, έδωσε σήμερα ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και νυν διευθυντής του Γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Μιχάλης Καλογήρου. 

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο κ. Καλογήρου υπογράμμισε πως «δεν υπάρχει κανένα ζήτημα ευνοϊκής μεταχείρισης της Χρυσής Αυγής από τον Ποινικό Κώδικα», προσθέτοντας με νόημα πως «δεν είμαστε όψιμοι αντιφασίστες».

Όπως ανέφερε για τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα «έχουμε μια ιστορική απόφαση που βοηθάει πολύ την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τη δικαιοσύνη».

Μάλιστα, δεν δίστασε να κατηγορήσει τον κ. Κοντονή πως «λέει ανακρίβειες και είναι εσφαλμένη η προσέγγισή του», τονίζοντας ότι «για όλα τα αδικήματα η ανώτατη ποινή είναι 15 χρόνια».

Δήλωσε επίσης ότι ο νέος Ποινικός Κώδικας είναι πιο αυστηρός και υπογράμμισε: «Η Χρυσή Αυγή διατηρεί ακόμα και μετά την επιβολή ποινών το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Για να στερηθείς τα πολιτικά δικαιώματα πρέπει να είναι αμετάκλητη η καταδίκη».

Σημειώνεται ότι συνήγοροι πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, έγκριτοι νομικοί, πολιτικά στελέχη και πρώην υπουργοί Δικαιοσύνης, δεν συμμερίζονται τις αιτιάσεις του κ. Κοντονή για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και για τυχόν εύνοια των καταδικασθέντων.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προχωρήσει στη διαγραφή του κ. Κοντονή, με τον ίδιο να αντιδρά ρίχνοντας νέες βολές κατά των πρώην συντρόφων του.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...