Καλαφάτης: Η Τουρκία θα το μετανιώσει εάν συνεχίσει να περιφρονεί την ΕΕ

Μοιραστειτε το

Με την Τουρκία να συνεχίζει τα παιχνίδια με την φωτιά νοτίως του Καστελόριζου και την εύθραυστη ιισορροπία που διαμορφώνουν οι σεισμικές έρευνες του του τουρκικού ερευνητικού να κρέμεται από μια λεπτή κλωστή, σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα για την ελληνική ετοιμότητα και αποφαστικότητα εξέπεμψε ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης.

«Η Ελλάδα είναι έτοιμη και αποφασισμένη να προασπίσει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα», δήλωσε ο κ. Καλαφάτης, μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης για την Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης.

Κάλεσε μάλιστα την γείτονα να μην υποτιμά την πιθανότητα αλλά και τις επιπτώσεις που θα προκύψουν σε βάρος της από την ενεργοποίηση της ευρωπαϊκής αντίδρασης: «Εάν η Άγκυρα συνεχίσει να περιφρονεί την Ευρώπη σίγουρα θα το μετανιώσει. Και αυτό μπορεί να συμβεί πριν από τον Δεκέμβριο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καλαφάτης.

Αποτιμώντας την επίδραση των ενεργειών της ελληνικής διπλωματίας στις αποφάσεις του Συμβουλίου Κορυφής της Ε.Ε για τις τουρκικές προκλήσεις πρόσθεσε: «Αυτό που πέτυχε το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι να μετατρέψει σε ευρωπαϊκές τις θέσεις της για τα ελληνοτουρκικά».

Ο Σταύρος Καλαφάτης, που εκπροσωπούσε τον Πρόεδρο της Βουλής, κατέθεσε στεφάνι στο άγαλμα του Παύλου Μελά υπογραμμίζοντας ότι «οι Μακεδόνες τιμούμε τη μνήμη των Ηρώων του ένδοξου Μακεδονικού Αγώνα για την απελευθέρωση της Μακεδονίας».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Άγριες Μέλισσες: Η δήλωση της Μυρσίνης για το σενάριο που μας ξάφνιασε!

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...