Καλά που συζητούσαν για την Παιδεία… Φαρμακερές ατάκες, παρατηρήσεις, μαλλιοκούβαρα και ζημιές (video) | newsbreak

Μοιραστειτε το

Όλα τα έχει τελικά αυτή η Βουλή, εκτός από σοβαρότητα. Για μια ακόμη φορά, κατά τη συζήτηση και ψηφοφορία του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, την παράσταση έκλεψαν πράγματά άσχετα με την Παιδεία, η οποία μάλλον αγνοείται…

Η γκάφα του Τσίπρα

Σε γκάφα υπέπεσε ο Αλέξης Τσίπρας, μπερδεύοντας τον στίχο του Οδυσσέα Ελύτη για τους νέους με τα πρησμένα πόδια, υποστηρίζοντας ότι αυτός αφορούσε τη Νεολαία Λαμπράκη. «Μας έχετε συνηθίσει στις ανιστόρητες αναφορές, ο Ελύτης μιλούσε για τους νέους της Κατοχής και όχι της Νεολαίας Λαμπράκη» επισήμανε μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «διορθώνοντας» τον πολιτικό του αντίπαλο.

Μαλλιά κουβάρια

Μαλλιοκούβαρα έγιναν οι Κωστής Κατσαφάδος και Νίκος Φίλης με αφορμή τις καταγγελίες του Αλέξη Τσίπρα για τα φοιτητικά χρόνια του υφυπουργού Ναυτιλίας, τις οποίες ο τελευταίος απέρριψε. «Εγώ είμαι γιος μπάτσου κι όχι γιος συναδέλφου σας που συνελήφθη με χειροβομβίδα. Κύριε Φίλη, όπως μείνατε μετεξεταστέος και δεν πήρατε το πτυχίο σας, έτσι θα μείνει μετεξεταστέος στην πολιτική σας» είπε ο κ. Κατσαφάδος, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά πως του επιστρέφει τον «οχετό».

Παρατήρηση για τη μάσκα

Παρατήρηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη να βάλει τη μάσκα του έκαναν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μιλούσε από τα κυβερνητικά έδρανα και όχι από το βήμα που προστατεύεται από το γνωστό πλεξιγκλάς, αναγκάζοντάς τον να… μετακομίσει. Λίγο μετά μάλιστα, όταν ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε τον λόγο για να δευτερολογήσει, έσπευσε να διαβεβαιώσει πως δεν θα βγάλει τη μάσκα του. «Από τη θέση μου με μάσκα θα μιλήσω, γνωρίζω πως, αν και εμβολιασμένος, κολλάει» σχολίασε.

Το Μετσόβιο και οι μαντικές ικανότητες

«Γιατί γελάτε; Δεν πήγα στο Κολάμπια, στο Μετσόβιο πήγα και είμαι περήφανος» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, υπονοώντας ότι αυτός γέλασε ειρωνικά. Ο Πρωθυπουργός, πάντως, δεν άφησε ασχολίαστες τις σπουδές του Αλέξη Τσίπρα, καθώς στη δευτερολογία του σχολίασε πως «είναι μαθηματικώς αδύνατον να υπολογίσετε πόσοι θα εισαχθούν φέτος στο πανεπιστήμιο, εκτός και εάν σας έχει προετοιμάσει τόσο πολύ η εκπαίδευσή σας στο Πολυτεχνείο, ώστε να έχετε απίστευτες μαντικές ικανότητες…».

Το… σπασμένο μικρόφωνο

«Δεν το έσπασα εγώ το μικρόφωνο. Ο προηγούμενος ομιλητής το έσπασε, δεν έχω φήμη για προκληθείσες ζημιές. Αλλοι έχουν φήμη» είπε με νόημα ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα, όταν έφυγε το κάλυμμα του μικροφώνου του. Είχε προηγηθεί σκωπτικό σχόλιο του «γαλάζιου» Διονύση Χατζηδάκη ότι «όλα τα έχετε διαλύσει, ακόμα και τα μικρόφωνα». «Θα το διορθώσουμε με… μειοδοτικό διαγωνισμό» σημείωσε μάλιστα χαριτολογώντας ο Κώστας Τασούλας, προκαλώντας το γέλωτα στην αίθουσα.

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα