Κακοκαιρία: Προς τα πού κινείται – 800 κεραυνοί σε μία ώρα στην Αττική

Μοιραστειτε το

Το μέτωπο των καταιγίδων κατά τη διάρκεια της νύχτας προς τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, κινήθηκε ανατολικά δίνοντας μεγάλα ύψη βροχής κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα.

Δορυφορική εικόνα το πρωί της Τρίτης 13/10, στην οποία απεικονίζεται το μέτωπο των καταιγίδων να διασχίζει το Αιγαίο. Με κίτρινους αστερίσκους επισημαίνονται οι θέσεις των κεραυνών. / Πηγή: Meteo

Ισχυρές βροχές σημειώθηκαν τις πρωινές ώρες της Τρίτης και στην περιοχή της Αττικής, με σημαντικά ύψη να εκδηλώνονται κυρίως στα κεντρικά τμήματα του νομού.

Σύμφωνα με το Μετεωρολογικό και Κλιματικό Παρατηρητήριο Αττικής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής κατεγράφησαν στο μετεωρολογικό σταθμό του Άνω Κορυδαλλού με 43 mm και στην περιοχή του Τατοΐου με 33 mm.

Χάρτης ημερήσιου ύψους βροχής έως τις 08:20 το πρωί της Τρίτης 13/10, για την περιοχή της Αττικής, όπως καταγράφτηκε από το δίκτυο σταθμών του Μετεωρολογικού και Κλιματικού Παρατηρητηρίου Αττικής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Μeteo.gr, το μέτωπο των καταιγίδων τις επόμενες ώρες θα επηρεάσει τη Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τοπικά την Κρήτη, ενώ με εξαίρεση τα δυτικά τμήματα όπου θα συνεχιστούν οι τοπικές βροχές και καταιγίδες, στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γρήγορη βελτίωση.

Εκτιμώμενα ύψη βροχής για το διάστημα 09:00 – 12:00 της Τρίτης 13/10, σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

Εκατοντάδες κεραυνοί

Το πρωί της Τρίτης, σύμφωνα με το Forecast Weather Greece, έπεσαν τουλάχιστον 800 κεραυνοί μέσα σε μια ώρα.

Βαρύ το «πλήγμα» στην Αττική – Καταστροφές και δρόμοι «ποτάμια»

Καταστροφές στο Νέο Ηράκλειο

Οι πτώσεις δένδρων και αντικειμένων από τους ισχυρούς ανέμους, που θύμιζαν ανεμοστρόβιλο, κυρίως στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου, αποτελούν τα σημαντικότερα προβλήματα από την κακοκαιρία που έπληξε γύρω στις 6:00 την Αττική.

Ο αέρας έσκισε τέντες, ξεκόλλησε ταμπέλες και άλλα αντικείμενα, σήκωσε ακόμα και κεραμίδια από σπίτια και προκάλεσαν σημαντικές ζημιές, ενώ τα συνεργεία της Πυροσβεστικής εργάζονται πυρετωδώς για να αποκαταστήσουν τα προβλήματα.

Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...