Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Επί ποδός ο μηχανισμός του δήμου Αθηναίων

Μοιραστειτε το

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Σε πλήρη εφαρμογή έχει θέσει από το πρωί της Πέμπτης ο δήμος Αθηναίων το σχέδιο πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα που προκαλεί η κακοκαιρία «Μπάλλος» και όπου είναι δυνατόν, να προληφθούν μεγαλύτερα.

Λόγω των αναμενόμενων έντονων καιρικών φαινομένων την Παρασκευή, με απόφαση της δημοτικής αρχής θα παραμείνουν κλειστοί οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί της Αθήνας, ενώ μετά από απόφαση της Περιφέρειας Αττικής δεν θα λειτουργήσουν δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου, η διεύθυνση Οδοποιίας του, επιχειρεί με εννέα βαριά μηχανήματα έργου τα οποία απομακρύνουν φερτά υλικά από διάφορα σημεία της πόλης και τρία αποφρακτικά μηχανήματα για την άντληση υδάτων από το οδικό δίκτυο.

Επίσης, συνεργεία ελέγχουν και επανατοποθετούν όπου απαιτείται, τα «καλύμματα» του δικτύου αποχέτευσης, καθώς ορισμένα εκτινάχθηκαν από την πίεση του δικτύου, δημιουργώντας κινδύνους για την ασφάλεια οδηγών και οχημάτων.

Στο «πόδι» βρίσκεται και η διεύθυνση Πρασίνου, η οποία από το πρωί της Πέμπτης απομάκρυνε περισσότερα από 25 δέντρα ή κλαδιά που έπεσαν λόγω των ακραίων φαινομένων, ενώ σύσσωμη η υπηρεσία καθαριότητας καθαρίζει και απομακρύνει φερτά υλικά που φράζουν τα φρεάτια απορροής ομβρίων.

Παράλληλα, ολόκληρη η δύναμη της δημοτικής αστυνομίας και σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ, κλείνουν σημεία του οδικού δικτύου που παρουσιάζουν επικινδυνότητα και δίνουν οδηγίες για ασφαλή διέλευση.

Πέραν αυτών, ο δήμος άνοιξε έως το πρωί του Σαββάτου τις Λέσχες Φιλίας του Αγίου Παύλου και της Πανόρμου για φιλοξενία πολιτών που έχουν ανάγκη, ενώ σε 24ωρη βάση παραμένει ανοιχτό για τους αστέγους και το Πολυδύναμο Κέντρο Φιλοξενίας του δήμου.

Βοήθεια παρέχουν στους αστέγους και οι ομάδες επιτόπιας παρέμβασης (streetwork). Στον δήμο λειτουργεί και τηλεφωνικό κέντρο (1595 – 2105277000) καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, το οποίο καταγράφει αιτήματα και τα δρομολογεί στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία «Μπάλλος» – Κέρκυρα: Επιχείρηση Super Puma για απεγκλωβισμούς – Καταφθάνουν δυνάμεις ΕΜΑΚ

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: «Βούλιαξε» όλη η Αττική – Πού εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα

LIVE BLOG: Η κακοκαιρία «Μπάλλος» σαρώνει την Ελλάδα – Πλημμυρισμένοι δρόμοι στην Αθήνα

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...