Κακοκαιρία «Μήδεια»: Η Λαμία ντύθηκε στα… λευκά – Εντυπωσιακό βίντεο από drone

Μοιραστειτε το

Χιονίζει με μεγάλη ένταση κατά μήκος του Εθνικού δικτύου ΑθηνώνΛαμίας από την περιοχή της Υλίκης και του Κάστρου μέχρι τα όρια της Φθιώτιδας με την Μαγνησία στους Αγίους Θεοδώρους.

Στα τρία κρίσιμα τμήματα, το τμήμα του Μαρτίνου, το τμήμα των Καμένων Βούρλων και το τμήμα της Στυλίδας τις τελευταίες ώρες τα εκχιονιστικά μηχανήματα έχουν δώσει μία πραγματική μάχη και έχουν κρατήσει το δρόμο ανοιχτό.

Ειδικότερα από τις 5:00 το πρωί εντάθηκαν τα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή του Μαρτίνου και χρειάστηκε τα εκχιονιστικά μηχανήματα να ρίχνουν αλάτι και να απομακρύνουν το χιόνι από το δρόμο προκειμένου η κυκλοφορία στο εθνικό δίκτυο να γίνεται κανονικά.

Το ίδιο σκηνικό έχουμε και στην περιοχή των Καμένων Βούρλων αλλά και στην περιοχή της Στυλίδας.

Η κίνηση στο εθνικό δίκτυο είναι ελάχιστη με συνέπεια να διευκολύνονται τα εκχιονιστικά μηχανήματα και να κάνουν παρεμβάσεις.

Στο υπόλοιπο δίκτυο, όλη τη νύχτα δίνεται μία πραγματική μάχη από τα μηχανήματα της Περιφέρειας και των Δήμων για να κρατηθούν ανοιχτοί οι δρόμοι από τη Λαμία προς την ‘Άμφισσα στη δύσκολη περιοχή του Μπράλου, ο δρόμος από τη Λαμία προς Δομοκό και από τη Λαμία προς το Καρπενήσι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι άρχισε να χιονίζει λίγο μετά τα μεσάνυχτα όμως ιδιαίτερη ένταση στη χιονόπτωση έχουμε μετά τις 5:00 το πρωί όπου ακόμη και μέσα στην πόλη της Λαμίας το χιόνι έχει φτάσει τους 5 πόντους.

Κατά περιόδους η αστυνομία χρειάστηκε να επιβάλλει περιοριστικά μέτρα μέχρις ότου τα μηχανήματα απομακρύνουν το χιόνι και ρίξουν αλάτι. Αυτή την ώρα δεν υπάρχουν προβλήματα σε κανέναν από τους δρόμους ωστόσο όμως οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν μαζί τους και αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στο υπόλοιπο επαρχιακό δίκτυο ήδη από το ξημέρωμα ξεκίνησαν τα μηχανήματα των δήμων για να δημιουργήσουν προσβάσεις ιδιαίτερα προς τα ορεινά χωριά της δυτικής Φθιώτιδας όπου το χιόνι φτάνει και τα 30 cm.

Η χιονόπτωση είναι ιδιαίτερα έντονη ωστόσο οι αρμόδιοι της Περιφέρειας περιμένουν και το δεύτερο κύμα το οποίο αναμένεται μετά το μεσημέρι.

Τέλος έχουμε διακοπές ρεύματος σε χωριά της Δυτικής Φθιώτιδας από τις 4:00 το πρωί και ήδη συνεργεία της ΔΕΗ βρίσκονται εκεί για να εντοπίσουν τη βλάβη και να την αποκαταστήσουν.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη της Φθιώτιδας Θανάση Καρακατζα «η κατάσταση είναι απολύτως ελεγχόμενη χωρίς να υπάρχουν προβλήματα» όπως σημειώνει και με νόημα συμπληρώνει πως «χρειάζεται προσοχή από όλους μας καθώς το δεύτερο κύμα αναμένεται να είναι περισσότερο έντονο στην περιοχή. Είμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα και το προσωπικό αλλά και τα μηχανήματα για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε».

Δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία των φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, στο ρεύμα προς Λαμία

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στη νέα εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, στο ρεύμα προς Λαμία, από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...