Κακοκαιρία Ιανός: «Πνίγηκε» το Ηράκλειο από την νεροποντή

Μοιραστειτε το

Μέσα σε λίγη ώρα δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, καταστήματα και σπίτια πλημμύρισαν

Απότομα άλλαξε το σκηνικό του καιρού στην Κρήτη, με το πέρασμα του «Ιανού» από το απόγευμα του Σαββάτου.

Κύριο χαρακτηριστικό ήταν η έντονη βροχόπτωση, βροντές και αστραπές που μετέτρεπαν τη νύχτα σε μέρα. Το έντονο φαινόμενο διήρκησε λίγο περισσότερο από μια ώρα στο Ηράκλειο και αποδείχθηκε αρκετό για να μετατρέψει σε λίμνη, κεντρικά σημεία του Ηρακλείου. Πλημμυρικά φαινόμενα εντοπίστηκαν σε περιοχές όπως ο Γιόφυρος και οι Μεσαμπελιές, ενώ υπήρξαν και περιοχές που βυθίστηκαν στο σκοτάδι λόγω διακοπής ρεύματος.

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο που ανήρτησε η ιστοσελίδα cretapost.gr, στο οποίο φαίνεται πως η πλατεία των Λιονταριών μετά την καταιγίδα είχε πλημμυρίσει. Την ίδια ώρα, οι δρόμοι μετατράπηκαν σε… ποτάμια με τα αυτοκίνητα να κινούνται με ιδιαίτερη προσοχή. Οι μόνοι που βρίσκονταν στο σημείο ήταν οι καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στο σημείο και με σκούπες έδιωχναν τα νερά.

Οι αρχές προχώρησαν στο κλείσιμο όλων των ιρλανδικών γεφυρών, με την αρχή να γίνεται στον Κατσαμπά, που είχε υπερχειλίσει ο ποταμός στην περιοχή και ήταν επικίνδυνη η διάβαση.

Έπεσε μπαλκόνι στη Νέα Αλικαρνασσό

Την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η επέλαση της κακοκαιρίας ένα μπαλκόνι έπεσε από σπίτι που βρίσκεται στη Νέα Αλικαρνασσό. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ευτυχώς δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός καθώς δεν υπήρχαν περαστικοί από τον συγκεκριμένο δρόμο.

Ωστόσο, το μπαλκόνι έπεσε πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα στα οποία και προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

Προβλήματα με ηλεκτροδότηση και αεροπορικές πτήσεις

Προβλήματα έχουν καταγραφεί και σε επίπεδο ηλεκτροδότησης καθώς εξαιτίας των κεραυνών συχνές είναι οι μονόλεπτες διακοπές ρεύματος σε διάφορες περιοχές του νομού Ηρακλείου.

Παράλληλα, σε ένα πυλώνα της ΔΕΗ σημειώθηκε έκρηξη με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ρεύμα περιοχές του ανατολικού Ηρακλείου ενώ τα συνεργεία της ΔΕΗ επιχειρούν για την άμεση αποκατάσταση.

Την ίδια ώρα, προβλήματα παρουσιάστηκαν και σε πτήσεις στο αεροδρόμιο Ηρακλείου καθώς τρία αεροπλάνα δεν μπόρεσαν εξαιτίας καιρού να προσγειωθούν στο «Νίκος Καζαντζάκης».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...