Κακοκαιρία Ιανός: Αγωνία για τους δύο αγνοούμενους – Βομβαρδισμένο τοπίο η Καρδίτσα

Μοιραστειτε το

Συνεχίζονται οι έρευνες για την 43χρονη και τον κτηνοτρόφο τα ίχνη των οποίων αγνοούνται – Θρήνος για τους τρεις νεκρούς

Τρεις νεκρούς θρηνεί ο νομός Καρδίτσας μετά το φονικό χτύπημα της κακοκαιρίας Ιανός στην περιοχή, ενώ κορυφώνεται η αγωνία για τους δύο αγνοούμενους.

Το πρωί της Κυριακής βρέθηκε το αυτοκίνητο της 43χρονης, το οποίο παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στο Μουζάκι, ωστόσο ακόμη δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος της ίδιας. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι αναζητήσεις στο Μακρυχώρι για έναν κτηνοτρόφο, ο οποίος είχε πάει στο μαντρί του, για να σώσει τα ζώα του και έκτοτε αγνοείται. Το πρωί της Κυριακής βρέθηκε ο τρίτος νεκρός στην περιοχή. Ο 62χρονος που αγνοούταν από το μεσημέρι του Σαββάτου στην Καστανιά, βρέθηκε τελικά νεκρός κάτω από τα ερείπια του σπιτιού του, το οποίο καταπλάκωσαν μετά από κατολίσθηση βράχια και χώματα.

Εν τω μεταξύ, ο Δήμος Μουζακίου αντιμετωπίζει τα μεγαλύτερα προβλήματα, καθώς σύμφωνα με την ιστοσελίδα karditsalive.net, παραμένει για δεύτερο 24ωρο χωρίς σταθερή τηλεφωνία, ίντερνετ και ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ οι συνδέσεις των κινητών τηλεφώνων δεν λειτουργούν πάντα. Τα χωριά Κρυοπηγή, Ελληνόκαστρο, Αμυγδαλή και Ανθοχώρι είναι αποκλεισμένα, καθώς έχει πέσει η γέφυρα Καραϊσκάκη.

Παράλληλα, η κεντρική γέφυρα του Μουζακίου που υπέστη μεγάλο ρήγμα στη μια είσοδο στο «Δέλτα» προς Πύλη, είναι κλειστή και ο Δήμος Μουζακίου αναζητεί λύση για να αποκαταστήσει έστω και προσωρινά την πρόσβαση για τα οχήματα. Όπως δήλωσε στο karditsalive.net o αντιδήμαρχος Μουζακίου Νίκος Πούπης, μέσα στις επόμενες ημέρες θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να γίνει εφικτή η είσοδος οχημάτων από την εν λόγω γέφυρα, διότι αποτελεί η κύρια σύνδεση για την πόλη.

H κυκλοφορία προς Μουζάκι από Καρδίτσα, μετά τη ζημιά της κεντρικής γέφυρας, διεξάγεται μέσω Γελάνθης. Μεγάλη επίσης είναι η αγωνία της Διοίκησης του Δήμου Μουζακίου και όλων φυσικά των κατοίκων της περιοχής, για τι μέλλει γενέσθαι με το Κέντρο Υγείας της πόλης, του οποίου μεγάλο Τμήμα λόγω διάβρωσης του εδάφους έχει καταρρεύσει στον ποταμό Πάμισο.

Προς το παρόν η Μαθητική Εστία Μουζακίου έχει μετατραπεί από χθες σε Κέντρο Παροχής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, δεδομένου ότι μεταφέρθηκαν εκεί όλα τα μηχανήματα και γενικότερα ο ιατρικός και επιστημονικός εξοπλισμός μαζί με τους γιατρούς και νοσηλευτές από το Κέντρο Υγείας, που όπως ήταν αναμενόμενο έκλεισε.

Αποκομμένα χωριά και οικισμοί αλλά και σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης και οδικού δικτύου συνθέτουν το σκηνικό στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, Παναγιώτη Νάνο, αποκλεισμένα είναι τα χωριά Καρίτσα και Καρβασαράς και οι οικισμοί Ράφηνα και Μέγα Ρέμα. Την ίδια ώρα, παραμένουν χωρίς ρεύμα η Πεζούλα και η Φυλακτή και μεγάλο μέρος του Μορφοβουνίου.

Γενικότερα υπάρχουν πολλά προβλήματα στο οδικό δίκτυο και αρκετές δυσκολίες πρόσβασης, από καταπτώσεις και σπασμένα γεφύρια, που είναι από τα χαρακτηριστικά της περιοχής. Ο κ. Νάνος υποστήριξε, πως προς το παρόν δεν υπάρχουν ή δεν έχουν αναφερθεί ελλείψεις στους αποκλεισμένους οικισμούς, ενώ ένα άτομο που αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα υγείας στην Πεζούλα θα μεταφερθεί σήμερα.

Δραματική έκκληση προς κάθε αρμόδιο να για να υπάρξει συνδρομή στην προσπάθεια που γίνεται στην Αργιθέα για να μειωθούν οι επιπτώσεις από την σφοδρή κακοκαιρία, απεύθυνε και μέσω του karditsalive.net ο δήμαρχος, Ανδρέας Στεργίου. «Είμαστε στο έλεος του Θεού» τόνισε ο κ. Στεργίου εντοπίζοντας ένα από τα βασικά προβλήματα στην έλλειψη ηλεκτροδότησης σε ολόκληρο το Δήμο. όπως είπε, έχει μιλήσει με τον Διευθυντή της ΔΕΗ Άρτας, τον Διευθυντή της ΔΕΗ Καρδίτσας, έχει στείλει αίτημα να ηλεκτροδοτηθεί η περιοχή από την Άρτα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει εισακουστεί.

«Δεν τραγικοποιώ τα πράγματα», συνέχισε ο κ. Στεργίου. «Με παίρνουν τηλέφωνα συνεχώς και απ’ όπου περνάω, με παρακαλάνε για ρεύμα, πήγαμε γεννήτρια του Δήμου σε χωριό, γιατί ένας άνθρωπος είχε ανάγκη οξυγόνου. Υπάρχει κόσμος με ανάγκη από φάρμακα, ενώ πλέον παρατηρούνται και ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης. Πηγαίνουμε σε μαγαζιά και παίρνουμε ψωμί για να δώσουμε σε αποκλεισμένους» συμπλήρωσε.

Στο Δήμο Καρδίτσας αναμένεται να αφιχθούν δυνάμεις του στρατού, τόσο από το Ρούσο, όσο και από την Λάρισα, προκειμένου να ενταχθούν στο επιχειρησιακό δυναμικό, μαζί με την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και το προσωπικό του Δήμου. Παράλληλα, από τους άλλους τρεις Θεσσαλικούς νομούς ζητήθηκαν και αποστέλλονται υδροφόρες, για να βοηθήσουν στο καθάρισμα πλατειών, δρόμων και πεζοδρόμων.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...