Κακλαμάνης – Ξανθός στο Νewsbomb.gr: Γιατί η Ελλάδα έχει υψηλούς δείκτες θανάτων από τον κορονοϊό

Μοιραστειτε το

Νικήτας Κακλαμάνης και Ανδρέας Ξανθός απαντούν στα μεγάλα και σκληρά διλήμματα που διαμορφώνει η πανδημία

Γιατί το τέταρτο κύμα της πανδημίας χτυπά με τόση ένταση την Ελλάδα; Που οφείλεται ο υψηλός αριθμός θανάτων και η υψηλή θνητότητα; Πρόκειται τελικά για «πανδημία μη εμβολιασμένων» ή όχι; Και πόσο ισχυρή είναι η θωράκιση από τα εμβόλια – μπορεί, και πρέπει, να υπάρξει καθολική υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό;

Στα μεγάλα και σκληρά διλήμματα που διαμορφώνει η πανδημία απαντούν, μιλώντας στο Νewsbomb.gr και τη Νικόλ Λειβαδάρη ο Α΄ αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης και ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης επισημαίνει πως η έξαρση της πανδημίας αφορά πλέον και τους μη εμβολιασμένους, λέει πως μία βασική αιτία της υψηλής θνητότητας είναι η καθυστερημένη προσέλευση στα νοσοκομεία και υποστηρίζει ότι πρέπει να μπουν στην μάχη αντιμετώπισης της πανδημίας και τα μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια.

Χαρακτηρίζει ορθή την απόφαση της κυβέρνησης για υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών άνω των 60 ετών και προειδοποιεί ότι «πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορονοϊό». Όπως τονίζει, ακόμη κι εάν υποχωρήσει η πανδημία, ο κορονοϊός θα μείνει και θα έχει ενδημική μορφή όπως η γρίπη. Προβλέπει, πάντως, ότι το τρέχον κύμα της πανδημίας θα αμβλυνθεί, πλην αρνητικού απροόπτου, από τον Ιανουάριο.

Ο Ανδρέας Ξανθός ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση για την ελλιπή, όπως λέει, ενίσχυση του ΕΣΥ, τάσσεται κατά της υποχρεωτικότητας εμβολιασμών με τιμωρητικά μέτρα – «χρειάζεται θετική προσέγγιση και κίνητρα» λέει – και εκτιμά πως απαιτούνται και στοχευμένα περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό των κοινωνικών επαφών.

Υποστηρίζει επίσης πως δεν υπήρξε ουσιαστική και αποτελεσματική εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών πριν η κυβέρνηση φθάσει στην απόφαση για υποχρεωτικό εμβολιασμό επί ποινή προστίμου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανατροπή στο Νέο Ηράκλειο: Η 30χρονη σκότωσε τον αδερφό της και μετά αυτοκτόνησε

Νίκος Τσουμάνης: Σοκάρουν τα τελευταία SMS πριν αυτοκτονήσει – «Έχω πάρει την απόφασή μου κόουτς»

Πουλήθηκε το σπίτι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στη Γλυφάδα

Γιώργος Τράγκας: Κρίσιμο το διήμερο για την υγεία του

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...