Και με τον νόμο το «φακέλωμα» στο Ισραήλ για τους μη εμβολιασμένους

Μοιραστειτε το

AP Photo/Tsafrir Abayov, File

Νόμος του κράτους είναι πια στο Ισραήλ το «φακέλωμα» πολιτών που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του νέου κορονοϊού.

Σήμερα, το ισραηλινό κοινοβούλιο, με 30 ψήφους υπέρ και 13 κατά, έδωσε το «πράσινο φως» στο υπουργείο Υγείας να κοινοποιεί σε άλλες αρχές τα ονόματα, τις διευθύνσεις και τους αριθμούς τηλεφώνου των ανθρώπων που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κνεσέτ σκοπός του αμφιλεγόμενου αυτού νόμου, που έχει ισχύ τριών μηνών ή έως ότου κηρυχθεί η λήξη της πανδημίας, είναι «να επιτρέπει σε αυτούς τους οργανισμούς να ενθαρρύνουν τους πολίτες να εμβολιάζονται απευθυνόμενοι σε αυτούς προσωπικά».

Η ανακοίνωση της Κνεσέτ αναφέρει ότι τα προσωπικά δεδομένα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κανέναν άλλο σκοπό εκτός από το να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να εμβολιαστούν.

Η επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος Μεράβ Μιχαέλι κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι «αρνείται στους πολίτες το δικαίωμά τους στην εμπιστευτικότητα όσον αφορά τα ιατρικά τους δεδομένα».

Μέχρι στιγμής στη χώρα έχουν κάνει το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech περίπου τρία εκατομμύρια άνθρωποι, αριθμός που αντιστοιχεί σχεδόν στο ένα τρίτο των περίπου εννέα εκατομμυρίων κατοίκων.

Στη χώρα άνοιξαν ξανά την Κυριακή τα εμπορικά κέντρα και τα καταστήματα για ολόκληρο τον πληθυσμό στο πλαίσιο της χαλάρωσης της τρίτης καραντίνας του από την αρχή της επιδημίας Covid-19.

Παρότι, ορισμένα μέρη είναι ανοιχτά σε όλους, άλλα είναι προσβάσιμα μόνο σε άτομα που έχουν «πράσινη ταυτότητα», που σημαίνει ότι έλαβαν τη δεύτερη δόση εμβολίου πριν από τουλάχιστον μία εβδομάδα ή ότι έχουν αναρρώσει από την ασθένεια.
 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...