Και η Νότια Καρολίνα απαγορεύει με νόμο τις αμβλώσεις

Μοιραστειτε το

Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Νότιας Καρολίνας

AP Photo/Jeffrey Collins

Τον δρόμο ακόμη δέκα πολιτειών που έχουν απαγορεύσει τις αμβλώσεις παίρνει και η Νότια Καρολίνα, καθώς το τοπικό κοινοβούλιο ενέκρινε το σχετικό νομοσχέδιο, που πλέον πηγαίνει στην τοπική Γερουσία, όπου αναμένεται να υπερψηφιστεί. Επίσης και ο συντηρητικός Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης της πολιτείας, Χένρι ΜακΜάστερ, έχει δηλώσει ότι θα το υπογράψει άμεσα.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε με 79 ψήφους υπέρ και 35 κατά. Η πλειονότητα των Δημοκρατικών βουλευτών του σώματος αποχώρησαν από τη διαδικασία της συζήτησης σε ένδειξη διαμαρτυρίας και επέστρεψαν μόνο για την ψηφοφορία. Είχε προηγηθεί η απάλοιφή από την πλειοψηφία των Ρεπουμπλικάνων από το νομοσχέδιο περισσότερων από 100 τροπολογιών που είχαν καταθέσει οι Δημοκρατικοί.

Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι για να επιτραπεί σε έναν γιατρό να προχωρήσει σε άμβλωση μόνο αν διενεργήσει υπέρηχο στη έγκυο και δεν ακουστεί καρδιά στο έμβρυο. Αν εντοπιστεί ήχος της καρδιάς, τότε άμβλωση επιτρέπεται μόνο σε περίπτωση βιασμού, αιμομιξίας ή αν κινδυνεύει η ζωή της εγκύου. Ο βιασμός και η αιμομιξία ήταν η μόνη ουσιαστική εξαίρεση για την άμβλωση που επέτρεψαν οι Ρεπουμπλικάνοι να προστεθεί στο νομοσχέδιο, το οποίο επίσης προβλέπει ότι ο γιατρός που θα κάνει τη διαδικασία για άλλους λόγους, θα διώκεται για κακούργημα, που θα επισύρει ποινή φυλάκισης έως 2 χρόνια και πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Περίπου 10 πολιτείες -μεταξύ των οποίων η Αλαμπάμα και το Μιζούρι- έχουν εγκρίνει ανάλογους ή πιο σκληρούς νόμους για τις αμβλώσεις, οι οποίοι θα τεθούν σε εφαρμογή αν τελικά το Ανώτατο Δικαστήριο ακυρώσει απόφαση του 1973 που προστάτευε το δικαίωμα στην άμβλωση. Αυτή η εξέλιξη πλέον είναι πολύ πιθανή, καθώς έπειτα από τρεις διορισμούς συντηρητικών δικαστών που έκανε ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στο Ανώτατο Δικαστήριο επικρατούν οι συντηρητικοί.

Οι οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών αναμένεται να κάνουν μηνύσεις για να αποτρέψουν την εφαρμογή του.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...