Και δεύτερη γυναίκα καταγγέλλει τον κυβερνήτη της Ν. Υόρκης για σεξουαλική παρενόχληση

Μοιραστειτε το

Ο Άντριου Κουόμο / Ap photo

Δεύτερη γυναίκα μέσα λίγες μέρες κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση από τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, ο οποίος ζήτησε «πλήρη εξέταση» των κατηγοριών, με επικεφαλής έναν πρώην ομοσπονδιακό δικαστή.

Αυτή τη φορά η 25χρονη πρώην σύμβουλός του σε θέματα υγείας, Σαρλότ Μπένετ, δήλωσε στους New York Times ότι ο Κουόμο την παρενόχλησε σεξουαλικά την άνοιξη του 2020, κατά τη διάρκεια της μάχης της πολιτείας με το πρώτο κύμα της πανδημίας.

Η Μπένετ υποστήριξε πως ο 63χρονος Δημοκρατικός της είπε στις αρχές Ιουνίου ότι είναι ανοιχτός για γνωριμίες με γυναίκες κοντά στην ηλικία των 20 ετών και την ρώτησε πώς βλέπει εκείνη μια τέτοια διαφορά ηλικίας.

Ενώ ο Κουόμο δεν προσπάθησε να την αγγίξει, «κατάλαβα ότι ο κυβερνήτης ήθελε να κάνει σεξ μαζί μου και ένιωσα τρομερά άβολα και φοβισμένη», είπε η ίδια.

Πρόσθεσε ότι μίλησε με τον προσωπάρχη και νομικό σύμβουλο του κυβερνήτη, ο οποίος την μετέφερε σε άλλο πόστο, σε άλλο κτίριο. Το νέο πόστο δουλειάς της άρμοζε, οπότε αποφάσισε να μην δώσει συνέχεια στο θέμα.

Αρνείται τις κατηγορίες

Από την πλευρά του ο Κουόμο αρνείται την καταγγελία διαβεβαιώνοντας ότι «δεν προσέγγισε ερωτικά την κα Μπένετ, ούτε ότι είχε ποτέ σκοπό να ενεργήσει με οποιονδήποτε ακατάλληλο τρόπο».

Σημείωσε ότι αντιθέτως ήθελε να στηρίξει την Μπένετ, η οποία του είχε πει ότι είχε πέσει θύμα σεξουαλικής επίθεσης. «Ζητώ από τους Νεοϋορκέζους να περιμένουν τα αποτελέσματα (…) πριν καταλήξουν σε οποιοδήποτε συμπέρασμα», πρόσθεσε ο επί δέκα χρόνια κυβερνήτης της Πολιτείας.

«Για όσους αναρωτιούνται πώς είναι να δουλεύεις για τη διοίκηση Κουόμο, διαβάστε την ιστορία της Λίντσεϊ Μπόιλαν», ανέφερε η Μπένετ, χωρίς να επεκταθεί.

Ζητούν ανεξάρτητη έρευνα

Η 36χρονη Μπόιλαν, πρώην οικονομική σύμβουλος του Κουόμο, τον κατηγόρησε, με ένα κείμενο που ανάρτησε σε μπλογκ, ότι την παρενόχλησε σεξουαλικά όταν εργαζόταν για εκείνον στο διάστημα 2015-18.

Η Μπόιλαν, που σήμερα είναι υποψήφια για την προεδρία του Μανχάταν, υποστήριξε ότι ο Κουόμο την φίλησε δια της βίας στο στόμα, πρότεινε να παίξουν μια παρτίδα «στριπ πόκερ» και προσπαθούσε να την αγγίξει «στην πλάτη, τα μπράτσα, τις γάμπες». Εκπρόσωπος του κυβερνήτη χαρακτήρισε «ψευδείς» τις κατηγορίες της Μπόιλαν. 

Πολλοί Νεοϋορκέζοι πολιτικοί και αιρετοί εκπρόσωποι της Πολιτείας, μεταξύ άλλων ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης και η οργάνωση κατά των σεξουαλικών εγκλημάτων Time’s Up ζήτησαν πλήρη και ανεξάρτητη έρευνα για αυτές τις κατηγορίες κατά του Κουόμο.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...