Καιρός: Σφοδρή κακοκαιρία σε όλη τη χώρα

Μοιραστειτε το

Έντονα τα φαινόμενα όλη τη διάρκεια της μέρας

Συνέχεια της σφοδρής κακοκαιρίας Ιανός. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας, με περιορισμό τους το βράδυ. Θυελλώδεις άνεμοι βορειοανατολικών διευθύνσεων και πτώση της θερμοκρασίας. Πιο αναλυτικά, το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020 στο Νότιο Ιόνιο και κυρίως στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα, στην Εύβοια, στις Δυτικές Κυκλάδες και στη Δυτική Κρήτη αναμένονται τοπικά πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της ημέρας θα μετατοπίζονται νοτιότερα και τα βράδυ θα περιοριστούν στη Νότια Πελοπόννησο και τη Δυτική Κρήτη.

Η θερμοκρασία σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Μετεωρολογικού Αστεροσκοπείο θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 26 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 30, στην Ήπειρο και τη Θεσσαλία από 16 έως 28 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 27, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 26 βαθμούς (στην Κέρκυρα έως 29), και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 8 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 6 μποφόρ ενισχυόμενοι σταδιακά στα δυτικά πελάγη στα 7 με 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις που τοπικά θα φτάνουν τα 9 μποφόρ αλλά σταδιακά θα παρουσιάσουν εξασθένηση στα 6 με 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται ισχυρές βροχοπτώσεις και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες. Το απόγευμα τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 6 μποφόρ, και μετά το μεσημέρι βορειοανατολικοί με σταδιακή ενίσχυση στα ανατολικά στα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 24 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...