Καιρός: Συννεφιά με τοπικές βροχές – Ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο

Μοιραστειτε το

Στα ανατολικά και τα νότια θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές, οι οποίες στην Κρήτη θα έχουν μεγαλύτερη ένταση μέχρι το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός. Θα διατηρηθούν οι βορειοανατολικοί άνεμοι, με ένταση στο Αιγαίο 7 με 8 και τις πρώτες πρωινές ώρες στα νότια έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές, στα δυτικά και τα βόρεια.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο στη Θράκη θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις. Η ορατότητα στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 2 με 4, στα ανατολικά 5 με 6 και τις πρωινές ώρες στο Θρακικό τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και μέχρι τις πρωινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στην Εύβοια. Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6, στα ανατολικά και νότια 7 με 8 και νωρίς το πρωί στη θάλασσα Κυθήρων τοπικά 9 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Στην Κρήτη νεφώσεις με βροχές που από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Στις Κυκλάδες κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα δυτικά τις πρωινές ώρες 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί, στα Δωδεκάνησα 4 με 5, στα υπόλοιπα 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΣΑΜΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6, στα ανατολικά έως 7 και τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 07 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 09-11-2020

Στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα βορειοδυτικά τις πρωινές ώρες.

Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά και την Κρήτη. Από το μεσημέρι οι βροχές στην Κρήτη θα ενταθούν και σταδιακά θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, ενώ τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και τις νοτιότερες περιοχές των Δωδεκανήσων.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά πελάγη από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...