Καινούργια καλάθια απορριμμάτων στους δρόμους της Αθήνας | ΣΚΑΪ

Μοιραστειτε το

Εδώ και πολλά χρόνια, η αυτονόητη κίνηση να πετάξεις ένα σκουπίδι στο καλάθι των αχρήστων, είχε γίνει «ανέκδοτο» για την Αθήνα. Δυστυχώς, για να βρεις ένα τέτοιο καλάθι και να απαλλαγείς από την χαρτοσακούλα μιας τυρόπιτας, έπρεπε να διανύσεις κάποια χιλιόμετρα. Κάθε επισκέπτης είχε την ευθύνη να διατηρεί την πόλη καθαρή αλλά δεν είχε τον τρόπο…

Σήμερα, στην Αθήνα, γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο καθαρίζεται η πόλη αλλά και ο τρόπος με τον οποίο διατηρείται καθαρή. Πλέον, οι μεγάλες επιχειρήσεις καθαριότητας που γίνονται καθημερινά σε όλη την πόλη από τον Δήμο Αθηναίων, συνοδεύονται και από τον εξοπλισμό που εξασφαλίζει όλα εκείνα που έπρεπε να είναι δεδομένα.

Για αρχή, τοποθετούνται 335 επιδαπέδιοι κάδοι απορριμμάτων, χωρητικότητας 100 λίτρων, σε 18 κεντρικούς δρόμους και πλατείες της πόλης. Πρόκειται για την πρώτη φάση μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας τοποθέτησης συνολικά 2000 τέτοιων κάδων σε αντίστοιχα σημεία όπου υπήρχαν οι παλιοί ή σε άλλα που δεν είχαν τοποθετηθεί ποτέ.

Είναι μεταλλικοί, γκρι κάδοι με ενσωματωμένη κλειδαριά για την αποφυγή της κλοπής ή της καταστροφής τους και η κατασκευή τους είναι τέτοια που τους προστατεύει από φθορές, δηλαδή αυξάνει το χρόνο ζωής τους και μειώνει το κόστος για τον Δήμο Αθηναίων που θα έπρεπε ανά τακτά χρονικά διαστήματα να προμηθεύεται καινούργιους.

«Ακούγεται αστείο όταν περιγράφεις σε κάποιον ότι περπάτησες ολόκληρα χιλιόμετρα για να πετάξεις ένα χαρτί ή ένα κουτάκι από αναψυκτικό αλλά, δυστυχώς ήταν πραγματικότητα για την Αθήνα» λέει ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και συμπληρώνει:

«Η αλήθεια είναι ότι αυτά τα μικρά κομμάτια της ζωής στην πόλη, είναι στην ουσία ο πολιτισμός της καθημερινότητάς της. Είναι αυτά που συνήθως δεν μας απασχολούν αλλά παίζουν σημαντικό ρόλο για να διατηρείται η Αθήνα καθαρή και αξιοπρεπής. Και για να γίνει αυτό, δεν χρειάζονται πολλά. Θέλει στοχευμένες παρεμβάσεις για τα μικρά, αυτά που βλέπει και ζει ο Αθηναίος και ο επισκέπτης».

Την ίδια στρατηγική ακολουθεί ο Δήμος Αθηναίων και στους υπόλοιπους τομείς που σχετίζονται με την καθημερινότητα, όπως η ανακύκλωση που μέχρι πριν από λίγο καιρό, οι πολίτες καλούνταν να συμμετέχουν σε αυτήν αλλά δεν ήταν λίγες οι φορές που έβλεπαν τα απορριμματοφόρα του δήμου, να μαζεύουν το περιεχόμενο των μπλε και των πράσινων κάδων μαζί. Η εικόνα αυτή έχει αλλάξει με την προμήθεια και την τοποθέτηση στις γειτονιές νέων κάδων, μπλε, πράσινων αλλά και καφέ, με το τακτικό πλύσιμό τους και με την προμήθεια οχημάτων που συλλέγουν απορρίμματα με τον σωστό τρόπο.

Οι δρόμοι που τοποθετήθηκαν οι επιδαπέδιοι κάδοι απορριμμάτων είναι οι εξής:

1. Βασ. Σοφίας
2. Πανεπιστημίου
3. Πλ. Κοτζιά
4. Αθηνάς
5. Πλ. Μοναστηρακίου
6. Πλ. Συντάγματος
7. Όθωνος
8. Λ. Αμαλίας
9. Μητροπόλεως
10. Σταδίου
11. Ακαδημίας
12. Κανάρη
13. Πλ. Κολωνακίου
14. Πατρ. Ιωακείμ
15. Μαρασλή
16. Ερμού
17. Πλ. Παλαιάς Βουλής
18. Βουκουρεστίου

Πηγή: skai.gr

Πηγή
Author: fnakos

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βίντεο-σοκ στη Νιγηρία: Η στιγμή που ελικόπτερο πέφτει έξω από τράπεζα στο Λάγκος – Τέσσερις τραυματίες

Το ελικόπτερο συνετρίβη στην Ικέτζα, μια πολυσύχναστη συνοικία της...

«Η ΑΕΚ θα δώσει 3 εκατ. ευρώ για Ραμάλιο – Θα υπάρξει συμφωνία με Αϊντχόφεν»

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Ολλανδία, οι «κιτρινόμαυροι» ενδιαφέρονται...

Αμερικανοί βουλευτές καταδικάζουν την επίθεση των Τουρκοκυπρίων εναντίον της UNFICYP

Γκας Μπιλιράκης, Κρις Πάπας, Νικόλ Μαλλιωτάκη και Ντίνα Τίτους...