Καθυστερημένα συγχαρητήρια στον Μπάιντεν από τον πρόεδρο της Σερβίας – “Καλύτερα να είχε κερδίσει ο Τραμπ” λέει ο Βούτσιτς

Μοιραστειτε το

Με σχετική καθυστέρηση συνεχάρη τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος σε ανάρτησή του στο twitter έγραψε: «Ειλικρινή συγχαρητήρια στον Τζόζεφ Μπάιντεν για την εκλογή του ως προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών. Σας εύχομαι με σοφία και αποφασιστικότητα να αντιμετωπίσετε τις υπάρχουσες προκλήσεις προς όφελος της Αμερικής και όλου του κόσμου. Ελπίζω να συνεχίσουμε την καλή συνεργασία μαζί σας, όπως είχαμε με τον Ντόναλντ Τραμπ, του οποίου είμαι πολύ ευγνώμων».

Το βράδυ του Σαββάτου ο Βούτσιτς επιθεωρώντας τις εργασίες κατασκευής του νέου Covid νοσοκομείου στο Βελιγράδι, σχολίασε την εκλογή Μπάιντεν, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι τα συμφέροντα της Σερβίας θα εξυπηρετούσε καλύτερα ενδεχόμενη επανεκλογή του Τραμπ.

«Δεν έχω πει ποτέ κάτι κακό για τον Μπάιντεν, τον γνωρίζω καλύτερα από τον Τραμπ. Συναντήθηκα μαζί του τέσσερις ή πέντε φορές, με τον Τραμπ μόλις δύο φορές. Αλλά, πιστεύω ότι, θα ήταν καλύτερο για τη Σερβία να είχε κερδίσει τις εκλογές ο Τραμπ» δήλωσε ο Βούτσιτς. Αναφερόμενος στις επικρίσεις που δέχθηκε διότι δεν βιάστηκε να συγχαρεί τον Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι δεν το έκανε γιατί δεν ήθελε να είναι από τους πρώτους που έσπευσαν να το πράξουν. Σημειώνεται ότι ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς ήταν από τους λίγους Ευρωπαίους ηγέτες που κατά την προεκλογική περίοδο στις ΗΠΑ είχε πάρει ανοιχτά θέση υπέρ του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ. Σε αντίθεση με τον Βούτσιτς η πολιτική ηγεσία του Κοσόβου έσπευσε χθες να συγχαρεί τον Τζο Μπάιντεν για την εκλογή του εκφράζοντας την ελπίδα ότι και στο μέλλον οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να παράσχουν κάθε βοήθεια στο Κόσοβο.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...