Καθοριστικές διαβουλεύσεις Μητσοτάκη με τους ΥΠΕΞ Ρωσίας και Ισραήλ τη Δευτέρα 26/10 (ΒΙΝΤΕΟ)

Μοιραστειτε το

Καθοριστικές διαβουλεύσεις, εν μέσω των τουρκικών προκλήσεων, με τους επικεφαλείς της Ρωσικής και της Ισραηλινής διπλωματίας, θα έχει το απόγευμα της Δευτέρας, 26/10, ο Πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου στις 17.00 με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Σεργκέι Λαβρώφ και μία ώρα μετά, στις 18:00, θα έχει συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Γκάμπι Ασκενάζι.

Οι συζητήσεις που θα έχει ο κ. Λαβρόφ στην Αθήνα θα εστιασθούν σε ζητήματα διμερούς ενδιαφέροντος, με έμφαση στην οικονομική και την ενεργειακή συνεργασία, καθώς και ζητήματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος,  με έμφαση στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο,  τη Μέση Ανατολή, το Κυπριακό, καθώς και τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας.

Ο Νίκος Δένδιας στην ομιλία του στη Βουλή, επί της προτάσεως δυσπιστίας κατά του Χρήστου Σταϊκούρα, αναφερόμενος στην επίσκεψη Λαβρόφ είπε ότι «ελπίζω πολλά από την αυριανή άφιξη του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Λαβρόφ στην Αθήνα. Η επανεκκίνηση των ελληνορωσικών σχέσεων, είναι ένα ζητούμενο».

Οι επαφές του Ισραηλινού ΥΠΕΞ

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Γκάμπι Ασκενάζι (Gabi Ashkenazi) στη διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα θα έχει διμερείς συναντήσεις και να συμμετάσχει στην τριμερή συνάντηση Ισραήλ-Ελλάδας-Κύπρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ελλάδα, η ισραηλινή αντιπροσωπεία θα έχει διμερείς και τριμερείς συναντήσεις με αντικείμενο την προώθηση των σχέσεων Ισραήλ-Ελλάδας-Κύπρου, τις περιφερειακές εξελίξεις και την ενίσχυση της συνεργασίας σε τριμερές επίπεδο.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Ασκενάζι θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, καθώς και με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Πηγή
Author: editor01

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...