Καθαίρεσαν την Αλεξία Έβερτ από Αντιδήμαρχο, για χάρη του ΚΚΕ – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Για να ικανοποιηθεί ο Περισσός , ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης αποφάσισε να καρατομήσει την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αλεξία Έβερτ , κόρη του αείμνηστου Μιλιτάδη Έβερτ, για ένα σχόλιο στο διαδίκτυο όπου αποκάλεσε τρωκτικά και κατσαρίδες αυτούς που παραβίασαν τα υγειονομικά μέτρα και έθεσαν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία.
Προφανώς  επιχειρήθηκε να φανεί ότι η δημοτική αρχή έχει ευαισθησίες, αλλά το ισοζύγιο για μια δήλωση που δεν είναι και το τέλος του κόσμου , σε μια στιγμή που έβραζαν τα social media από την συμπεριφορά των μελών του ΚΚΕ, δεν θα είναι θετικό μιας και η Αλεξία Έβερτ έχει ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα και συναισθηματική αξία στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας, που αποτελεί την εκλογική βάση.

Έχουν συμβεί πολύ χειρότεροι χαρακτηρισμοί στην πολιτική ζωή του τόπου από τις «κατσαρίδες και τα τρωκτικά». Η κίνηση πάντως της Αλεξίας Έβερτ να δηλώσει παραίτηση από δημοτική σύμβουλος πέρα από πίκρα και αγανάκτηση, είναι βέβαιο ότι θα φέρει πολλά προβλήματα στην Κοτζιά. Μην ξεχνάμε ότι η Αλεξία Έβερτ είναι η πρώτη σε ψήφους δημοτική σύμβουλος, με μεγάλη απήχηση.

Δεν τα ζύγιασαν καλά για τα μάτια του Κουτσούμπα…

Η δήλωση καθαίρεσης του Κώστα Μπακογιάννη

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης έκανε την εξής δήλωση σχετικά με δημόσια τοποθέτηση της κυρίας Αλεξίας Έβερτ:

«Την Αλεξία Έβερτ την σέβομαι και την αγαπώ. Είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος, αξιοπρεπής και ηθικός.

Το θέμα όμως δεν είναι προσωπικό αλλά πολιτικό.

Με το ΚΚΕ μας χωρίζει ιδεολογική άβυσσος και η χθεσινή του κινητοποίηση, την ώρα που η πανδημία σαρώνει τη χώρα και το σύστημα υγείας δοκιμάζεται, ήταν απαράδεκτη πράξη πολιτικής ανευθυνότητας και ως τέτοια αντιμετωπίστηκε από την μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας.

Σε μια Δημοκρατία ωστόσο, όσο και αν διαφωνούμε οφείλουμε να συνυπάρχουμε. Ιδιαίτερα όταν καλούμαστε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε μια πανδημία. Ασφαλώς οι αντιθέσεις, ακόμα και οι πολιτικές συγκρούσεις, δεν είναι μόνο αναγκαίες αλλά και θεμιτές.

Διεξάγονται όμως, όσο σκληρά κι αν χρειαστεί, επί προγραμμάτων, θέσεων και ιδεών.

Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχουν χαρακτηρισμοί που δεν χωρούν στην πολιτική αντίληψη αυτής της δημοτικής αρχής.

Ζήτησα από την Αλεξία Έβερτ την παραίτηση της και την ευχαρίστησα για τη σημαντική της προσφορά από την θέση της Αντιδημάρχου. Η ίδια μου εξέφρασε την επιθυμία της να παραιτηθεί και από τη θέση της δημοτικής συμβούλου».

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα