«Κίτρινη κάρτα» από το Eurogroup στην Κυβέρνηση για τις εκκρεμείς συντάξεις | newsbreak

Μοιραστειτε το

Ραντεβού για τον Νοέμβριο έδωσε το Eurogroup με το υπουργείο Οικονομικών για την 8η μεταμνημονιακή αξιολόγηση, που θα συνοδεύεται με εκταμίευση ποσών από τις κεντρικές τράπεζες, από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων.

«Καμπανάκι» ήρθε για μια ακόμα φορά για τις εκκρεμείς συντάξεις, με τον Κλάους Ρέγκλινγκ να βγάζει ξανά την «κίτρινη κάρτα» στην ελληνική κυβέρνηση. Γι’ αυτό, σύμφωνα με πηγές που βρίσκονται πολύ κοντά στις διαβουλεύσεις με τους θεσμούς, έχει δοθεί εντολή στο υπουργείο Εργασίας να καταρτίσει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα εν όψει της 8ης αξιολόγησης, που θα παρουσιαστούν στους θεσμούς.

Η έκπληξη ήρθε από τον νέο πρόεδρο του Eurogroup, τον Ιρλανδό Πασκάλ Ντόναχιου, που επαίνεσε την Ελλάδα και τον Χρήστο Σταϊκούρα για την πρόοδο που έγινε. Όπως είπε, ο κορωνοϊός χτύπησε σκληρά την Ελλάδα, αλλά, χάρη στη σκληρή και δύσκολη δουλειά που έγινε τα προηγούμενα χρόνια, η χώρα μπορεί να στηριχθεί στα καλά διαχειριζόμενα οικονομικά και στην εμπιστοσύνη που δημιούργησε το επιτυχημένο σερί υλοποίησης μεταρρυθμίσεων.

Πηγές του οικονομικού επιτελείου ανέφεραν μετά το Eurogroup, ότι τα έκτακτα μέτρα που περιλαμβάνονται στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού για το 2021 έχουν συμφωνηθεί με τα τεχνικά κλιμάκια και έχει εγκριθεί ακόμα και η κοστολόγησή τους. Αυτό σημαίνει, όμως, ότι θα πρέπει μέσα στις επόμενες εβδομάδες να περάσει και από το υψηλόβαθμα κλιμάκια των θεσμών.

Μέχρι το επόμενο Eurogroup εκτιμάται, πάντως, ότι θα έχει έρθει και το πρώτο lifting στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού. Κι αυτό γιατί θα έχει φανεί η πορεία της πανδημίας, θα έχει αποτυπωθεί πλήρως η πορεία των τουριστικών εσόδων, αλλά και το αν ο κόσμος θα καταφέρει να πληρώσει (στο τέλος Οκτωβρίου), τη διπλή δόση του ΕΝΦΙΑ και την 4η δόση του φόρου εισοδήματος.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα