Κίνηση: Χάος στους δρόμους της Αθήνας πριν το lockdown – Για τα τελευταία ψώνια οι Αθηναίοι

Μοιραστειτε το

Κίνηση στους δρόμους: Αυξημένη κίνηση καταγράφεται σε όλη την Αθήνα μετα την ανακοίνωση του lockdown.

Στο «κόκκινο» βρίσκεται η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας, κυρίως στο κέντρο, λίγες μόλις πριν ξεκινήσει το lockdown.

Η διάρκεια του lockdown θα είναι μέχρι τις 30 Νοεμβρίου και οι Αθηναίοι βγήκαν στους δρόμους προκειμένου να κάνουν τα τελευταία τους ψώνια.

Από νωρίς σήμερα, προβλήματα παρατηρούνται στον λεωφόρο Κηφισό, από το ύψος του Αιγάλεω μέχρι τη Νέα Ιωνία, στη λεωφόρο Κηφισίας και στη λεωφόρο Μεσογείων, στη λεωφόρο Αθηνών από το Χαϊδάρι μέχρι τον Σκαραμαγκά και στη λεωφόρο Ποσειδώνος.

Πώς θα μετακινούμαστε στο lockdown

Από τις 06:00 του Σαββάτου (7/11) η χώρα μπαίνει σε καθεστώς lockdown και για τις μετακινήσεις μας θα απαιτείται η αποστολή SMS στο 13033. Πώς θα στέλνουμε το μήνυμα και η συμπλήρωση του εντύπου μετακίνησης.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε την εφαρμογή lockdown από το πρωί του ερχόμενου Σαββάτου με διάρκεια τρεις εβδομάδες, με στόχο την αναχαίτιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Μεταξύ των νέων μέτρων επιστρέφει η αποστολή των SMS στο 13033 για τις μετακινήσεις μας, όπως επίσης και το σχετικό έντυπο.

Για μετάβαση προς και από την εργασία κατά τις εργάσιμες ώρες, η βεβαίωση κίνησης είναι πάγια (τύπου A) και παρέχεται, με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος, από τον εργοδότη ή, σε περίπτωση νομικού προσώπου από τον νόμιμο εκπρόσωπό του ή, σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου, από τον ίδιο.

Για όλες τις άλλες μετακινήσεις, η βεβαίωση κίνησης αφορά κάθε μεμονωμένη κίνηση και μόνο αυτή (τύπου Β), υπογράφεται από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο με προσωπική του ευθύνη και περιέχει το ονοματεπώνυμο, την ημερομηνία γέννησης, την διεύθυνση κατοικίας και την ώρα μετακίνησης του πολίτη, καθώς και τον συγκεκριμένο λόγο της μετακίνησης

Σε κάθε μετακίνηση πρέπει οι πολίτες να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο καθώς και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης (εκτυπωμένο ή χειρόγραφο) ή το SMS επιβεβαίωσης, για να το επιδείξουν σε περίπτωση ελέγχου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Forma.gov.gr: Το έντυπο μετακίνησης και το SMS στο 13033 – Βήμα – βήμα η διαδικασία

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...