Κίνημα Αλλαγής: Όχι άλλη αδιαφορία – Να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα του ΕΣΥ

Μοιραστειτε το

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας εν μέσω του τέταρτου κύματος της πανδημίας και με τους πολίτες να μην έχουν πεισθεί ακόμη για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. 

Σε αδιέξοδο οδηγείται το Σύστημα Υγείας από την «αδιαφορία της κυβέρνησης καθ’όλη τη διάρκεια της πανδημίας», «σε συνδυασμό με την έλλειψη κάθε προετοιμασίας για τα προβλήματα που θα υπάρξουν από την αναστολή καθηκόντων των ανεμβολίαστων», σύμφωνα με το ΚΙΝΑΛ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά το Κίνημα Αλλαγής, αναφέρει, ότι «επί ένα μήνα μετά την ψήφιση του Νόμου δεν έγινε απολύτως τίποτα» και καλεί την κυβέρνηση «να εντείνει την προσπάθεια πειθούς των ανεμβολίαστων υγειονομικών και να προχωρήσει το ταχύτερο σε προσλήψεις για την αντιμετώπιση των νέων κενών που τυχόν θα υπάρξουν».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ:

«Η αδιαφορία της Κυβέρνησης για την ενίσχυση του ΕΣΥ καθ’ όλη την διάρκεια της πανδημίας, σε συνδυασμό με την έλλειψη κάθε προετοιμασίας για τα προβλήματα που θα υπάρξουν από την αναστολή καθηκόντων των ανεμβολίαστων, οδηγούν το σύστημα σε αδιέξοδο.

Επισημαίνουμε ότι επί ένα μήνα μετά την ψήφιση του Νόμου δεν έγινε απολύτως τίποτα. Ούτε στοχευμένη εκστρατεία ενημέρωσης και πειθούς για τον εμβολιασμό υπήρξε, ούτε καν δρομολογήθηκαν προσλήψεις προσωπικού που ούτως ή άλλως είναι αναγκαίες για το ΕΣΥ.

Τώρα στο παρά πέντε μάλιστα, προχωρεί άρον-άρον στην άρση αδειών όλων των υγειονομικών, αγνοώντας ότι επί 2 χρόνια αυτοί έχουν κυριολεκτικά εξοντωθεί, αγωνιζόμενοι μόνοι τους και χωρίς καμία έμπρακτη στήριξη από το κράτος για να αντιμετωπίσουν την πανδημία.

Η κατάσταση αυτή ιδιαίτερα εν όψει έξαρσης της πανδημίας και νέας πίεσης προς το ΕΣΥ, δεν μπορεί να συνεχισθεί. Ούτε βέβαια να αποτελέσει αφορμή για την παράδοση τμημάτων του ΕΣΥ σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Άμεσα τώρα η Κυβέρνηση οφείλει να εντείνει την προσπάθεια πειθούς των ανεμβολίαστων υγειονομικών και να προχωρήσει το ταχύτερο σε προσλήψεις για την αντιμετώπιση των νέων κενών που τυχόν θα υπάρξουν».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Οικονόμου στο Newsbomb.gr: Στην εργαλειοθήκη μας η επέκταση των υποχρεωτικών εμβολιασμών

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...