Κίνα: Στο 98% οι πτήσεις εσωτερικού τον Σεπτέμβριο, ανακάμπτει ο κλάδος των αερομεταφορών

Μοιραστειτε το

Ο αριθμός των εσωτερικών πτήσεων στην Κίνα τον Σεπτέμβριο έφτασε σχεδόν τα επίπεδα του περασμένου έτους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα Πέμπτη, με τους αριθμούς των επιβατών να δείχνουν ότι ο κλάδος των αερομεταφορών βρίσκεται ένα βήμα πριν την πλήρη ανάκαμψη, μετά την πανδημία του κορωνοϊού.  

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 371.000 πτήσεις εσωτερικού τον Σεπτέμβριο, μία αύξηση 3,5% σε σχέση με πέρυσι, όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Κιάο Γιμπίν, αξιωματούχος της Διοίκησης Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας.

Οι επιβάτες των πτήσεων του εσωτερικού έφτασαν τα 47,75 εκατομμύρια, ή το 98% των επιπέδων του 2019.

Τα εγχώρια ταξίδια της Κίνας σημείωσαν ισχυρή ανάκαμψη κατά τη διάρκεια των 8 ημερών των διακοπών για τη Χρυσή Εβδομάδα στις αρχές Οκτωβρίου, μετά την επιτυχία της χώρας στη μείωση της εξάπλωσης του κορωνοϊού και των φτηνών πακέτων που προσέφεραν τα ξενοδοχεία, οι αεροπορικές εταιρείες και τα τουριστικά θέρετρα.

Οι αεροπορικές εταιρείες πρόσφατα παρουσίασαν προωθητικές προσφορές με πακέτα παντός τύπου για να στηρίξουν την ανάκαμψη των ταξιδίων, αν και κυρίως βασίζονται σε χαμηλότερους ναύλους σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.

Ωστόσο, λόγω της αποχής από τη διεθνή αγορά, όπου η Κίνα διαθέτει περιορισμένες πτήσεις για να αποτρέψει τη διάδοση του κορωνοϊού, ο συνολικός αριθμός των πτήσεων εσωτερικού και εξωτερικού τον Σεπτέμβριο, ανέκαμψε μόνο στο 84% του επιπέδου του 2019, όπως δήλωσε ο Κιάο.

Πηγή: Reuters

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...