Κίνα, Ρωσία, Τουρκία αρνούνται να αναγνωρίσουν τον Μπάιντεν

Μοιραστειτε το

Ηγέτες από όλον τον κόσμο -Ασία, Αφρική, Λατινική Αμερική και ιδιαίτερα από την Ευρώπη- συγχαίρουν τους Τζο Μπάιντεν και Καμάλα Χάρις για την εκλογή τους. Μόνο ο απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει αναγνωρίσει την ήττα του δυσκολεύονται ή δε θέλουν ακόμη να αναγνωρίσουν τη νίκη Μπάιντεν.

Η Κίνα αρνείται ακόμη να αναγνωρίσει τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές της περασμένης Τρίτης στις ΗΠΑ. Την ίδια τακτική ακολουθούν και άλλες χώρες με κοινά χαρακτηριστικά στο ηγετικό τους επίπεδο, δηλαδή η Βόρεια Κορέα, η Ρωσία, η Βραζιλία και βεβαίως η Τουρκία.

Σε επίσημη δήλωσή της η κινεζική κυβέρνηση ισχυρίστηκε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ δεν έχει κριθεί ακόμη, δείχνοντας προς τη δικαστική οδό που έχει επιλέξει ο Πρόεδρος Τραμπ.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας σχολίασε ότι «το Πεκίνο παρατήρησε πως ο κ. Μπάιντεν διακήρυξε ότι είναι ο νικητής της εκλογής. Αυτό που εμείς μαθαίνουμε είναι ότι το αποτέλεσμα της εκλογής θα κριθεί σύμφωνα με τους αμερικανικούς νόμους και τις διαδικασίες.»

Ο Ντόναλντ Τραμπ, που πάντως έχει ανοικτό εμπορικό πόλεμο με την Κίνα, έχει αρνηθεί να αποδεχθεί την ήττα του, κάνοντας λόγο για προσμέτρηση παράνομων ψήφων και υπόσχεται δικαστικό αγώνα για ανατροπή του αποτελέσματος. Ωστόσο οι περισσότεροι ξένοι ηγέτες έχουν ήδη αναγνωρίσει την επικράτηση του κ. Μπάιντεν.

Εξαίρεση αποτελούν χώρες που επίσης έχουν αυταρχικά καθεστώτα, παρά την ποικίλη ποιότητα σχέσεων που έχουν με την κυβέρνηση Τραμπ.
Μεταξύ των χωρών που ακόμη αποφεύγουν να αναγνωρίσουν τη νίκη Μπάιντεν είναι και το Μεξικό, κάτι που όμως σχετίζεται με τις εξαιρετικά προσεκτικές κινήσεις που επιλέγει να κάνει ο νότιος γείτονας των Ηνωμένων Πολιτειών στην ευαίσθητη σχέση του με την Ουάσινγκτον.

Πηγή
Author: editor03

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...