Κήρυξη «πολέμου»: Η AstraZeneca ακύρωσε τη συνάντηση με την ΕΕ! | newsbreak

Μοιραστειτε το

Η AstraZeneca αρνήθηκε να συμμετάσχει σε συνάντηση κορυφαίων αξιωματούχων της ΕΕ που έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα σήμερα, εν μέσω κλιμακούμενης διαμάχης σχετικά με τις ελλείψεις στην παραγωγή, σύμφωνα με αξιωματούχο της Κομισιόν που επικαλείται το Politico.

Η ακύρωση ήρθε μετά από μια «εκρηκτική» συνέντευξη του Διευθύνοντα Συμβόλου της AstraZeneca, Pascal Soriot την Τρίτη το βράδυ, στην οποία επέμεινε ότι η εταιρεία δεν είχε συμβατική υποχρέωση, αλλά μάλλον μια συμφωνία «καλύτερης προσπάθειας» για να εφοδιάσει την ΕΕ με το εμβόλιό της.

Αντί της συνάντησης, η εταιρεία θα απαντήσει γραπτώς στο αίτημα της Επιτρόπου Υγείας Στέλλας Κυριακίδη για περισσότερες πληροφορίες, ανέφερε ο αξιωματούχος της Κομσιόν. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαιτεί περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προβλεπόμενη μείωση κατά 60% των παραδόσεων στην ΕΕ το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Ο αξιωματούχος της Κομισιόν είπε ότι η εταιρεία είχε πράγματι συμφωνία «βέλτιστης προσπάθειας» σχετικά με τις παραδόσεις, αλλά υπέγραψε συμφωνία προαγοράς που περιελάμβανε την υποχρέωση ότι η εταιρεία θα έχει την κατασκευαστική ικανότητα να παραδίδει τις δόσεις.

Εν μέσω των σκληρών αντιδικιών μεταξύ των δύο πλευρών – με τον Soriot να κατηγορεί την ΕΕ ότι είναι «συναισθηματική» – ο πρόεδρος της εμπορικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Bernd Lange, ζήτησε τη δημοσίευση της σύμβασης.

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα