Κέρκυρα: Επεισοδιακή σύλληψη 40χρονου που δεν φορούσε μάσκα – Τι λέει η ΕΛΑΣ

Μοιραστειτε το

Επεισοδιακός ήταν ο αστυνομικός έλεγχος ενός 40χρονου που δεν φορούσε μάσκα σε κατάστημα της Κέρκυρας καθώς κατέληξε σε σύλληψη. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, όλα ξεκίνησαν όταν ένστολοι που περιπολούσαν στην περιοχή διαπίστωσαν πως ο άνδρας, ο οποίος βρισκόταν εντός καταστήματος, δεν φορούσε μάσκα.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν επίσης πως ο άνδρας αντιστάθηκε σθεναρά και προσπάθησε να φύγει από το σημείο με το όχημά του όταν τον ενημέρωσαν πως θα του επιβάλλουν το προβλεπόμενο πρόστιμο

Βίντεο που προβλήθηκε στο Mega καταγράφει καρέ – καρέ τη σύλληψη του άνδρα το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ κάτοικοι παρακολουθούσαν τα όσα διαδραματίζονταν.

Η άλλη εκδοχή

Διαφορετική όμως είναι η εκδοχή αυτόπτη μάρτυρα του περιστατικού που αναφέρει στον σταθμό ότι ο 40χρονος ήταν συνεργάσιμος και ζητούσε ο ίδιος να πάει στο Τμήμα με τους αστυνομικού για να καταθέσει σε βάρος τους μήνυση.

«Τους φώναζε πάμε τώρα στο Τμήμα να σας κάνω μήνυση, γιατί είναι λάθος αυτό που κάνετε και την ώρα που κάνει την κίνηση να μπει στο αμάξι τον αρπάζουν τέσσερα άτομα. Τον σπρώχνουν κάτω τον πατάνε ενώ αυτός συνεργαζόταν ήθελε να πάει στο Τμήμα» περιγράφει ο αυτόπτης μάρτυρας.

«Ο άνθρωπος με το που τον τράβηξαν από το αμάξι φώναζε ”συνεργάζομαι είμαι καρδιοπαθής. Συνεργάζομαι είμαι καρδιοπαθής” προσθέτει ο αυτόπτης μάρτυρας.

Σε βάρος του 40χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για βία κατά των αστυνομικών και απειλή ενώ του επιβλήθηκε και το πρόστιμο των 150 ευρώ για μη χρήση μάσκας.

Από την πλευρά του ο συλληφθείς κατέθεσε μήνυση σε βάρος ενός αστυνομικού για εξύβριση και απλή σωματική βλάβη με αποτέλεσμα ο ένστολος να συλληφθεί.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Χθες το απόγευμα, στην Κέρκυρα, αστυνομικοί που διενεργούσαν ελέγχους για την τήρηση των μέτρων αποφυγής μετάδοσης του κορωνοϊού, διαπίστωσαν ότι άνδρας δεν έφερε προστατευτική μάσκα εντός καταστήματος.

Τον κάλεσαν να βγει έξω από το κατάστημα και όταν τον ενημέρωσαν ότι θα του βεβαιωθεί το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο, άρχισε να φωνάζει και να απειλεί τους αστυνομικούς.

Πριν ολοκληρωθεί ο αστυνομικός έλεγχος έφυγε από το σημείο τρέχοντας και εισήλθε στο αυτοκίνητό του, ενώ στη συνέχεια αντιστάθηκε στην προσπάθεια των αστυνομικών να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν.

Τελικά συνελήφθη με τη συνδρομή της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κέρκυρας, όπου σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για απειλή και άσκησης βίας κατά Υπαλλήλων, ενώ παράλληλα του επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο.

Ο συλληφθείς υπέβαλε έγκληση σε βάρος αστυνομικού για απλή σωματική βλάβη και εξύβριση.

Οι σχετικές δικογραφίες υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κέρκυρας».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...