Κάλεσμα του Ισλαμικού Κράτους για επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία – Γιατί τώρα άραγε; | newsbreak

Μοιραστειτε το

Εκπρόσωπος του Ισλαμικού Κράτους κάλεσε τους υποστηρικτές της τρομοκρατικής οργάνωσης να στοχοποιήσουν Δυτικούς πολίτες, πετρελαιαγωγούς και υποδομές στη Σαουδική Αραβία.

«Οι στόχοι είναι άφθονοι… Ξεκινήστε πλήττοντας και καταστρέφοντας αγωγούς πετρελαίου, εργοστάσια και εγκαταστάσεις που αποτελούν την πηγή (εισοδήματος) της τυραννικής κυβέρνησης» ανέφερε ο Άμπου Χάμζα αλ Κουράσι σε ηχογραφημένη ομιλία του που αναρτήθηκε στο δίκτυο της οργάνωσης στο Telegram.

Σύμφωνα με τα όσα είπε, η Σαουδική Αραβία στήριξε την εξομάλυνση των σχέσεων του αραβικού κόσμου με το Ισραήλ ανοίγοντας τον εναέριο χώρο της για πτήσεις από το Ισραήλ προς γειτονικές χώρες του Κόλπου.

Οι απειλές αυτές εκτοξεύονται εβδομάδες (σ.σ. γιατί περίμενε άραγε τόσο πολύ το ΙΚ να αντιδράσει;) αφότου το Μπαχρέιν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συμφώνησαν να ομαλοποιήσουν τις σχέσεις τους με το Ισραήλ. Το ΙΚ θεωρεί ότι με την ενέργειά τους αυτήν οι δύο χώρες πρόδωσαν το Ισλάμ.

Υποθέτουμε ότι το γεγονός πως οι απειλές αυτές έρχονται την ώρα που εντείνεται το εμπάργκο της Σαουδικής Αραβίας στα τουρκικά προϊόντα «στριμώχνοντας» κι άλλο την τουρκική οικονομία, είναι εντελώς συμπτωματικό

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα