Κάθειρξη έξι ετών και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ σε Τσοχατζόπουλο, Βίκυ Σταμάτη και Ζήγρα

Μοιραστειτε το

«Η Ελλάδα χρωστάει στον Τσοχατζόπουλο. Τα υποβρύχια που πήρε στέκονται απέναντι στον Τούρκο τώρα. Ντροπή!»

Με τα λόγια αυτά ο συνήγορος υπεράσπισης του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του για τη νέα καταδίκη του άλλοτε κραταιού υπουργού, η οποία όπως είπε τον οδηγεί και πάλι στη φυλακή επειδή δεν έχει να πληρώσει την καταβολή εγγυοδοσίας 20.000 ευρώ.

Ειδικότερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 6 ετών και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ στον καθένα τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλο, τη σύζυγο του, Βίκυ Σταμάτη και τον πρώτο εξάδελφο του, Νίκο Ζήγρα για το αδίκημα της «νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ´ επάγγελμα από κοινού». Αν και το δικαστήριο αποφάσισε οι εφέσεις των καταδικασθέντων να έχουν αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο της καταβολής εγγυοδοσίας 20.000 ευρώ εντός προθεσμίας 10 ημερών και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, οι συνήγοροι υπεράσπισής τους αντέδρασαν έντονα τονίζοντας ότι οι εντολείς τους δεν έχουν να πληρώσουν ούτε ευρώ.

«Τους στέλνετε με μαθηματική ακρίβεια στη φυλακή. Έναν άνθρωπο που του χρωστάει η Ελλάδα, τα υποβρύχια που πήρε στέκονται απέναντι στον Τούρκο τώρα. Ντροπή» είπε σε έντονο τόνο ο δικηγόρος Γιάννης Παγορόπουλος μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου, εκτός διαδικασίας.

«Είναι αδύνατον να καταβάλουν αυτό το ποσό. Αδυνατούσε να καταβάλει παράβολο. Είναι εδώ, με τον άνδρα της, τον ετοιμοθάνατο, το παιδί της» τόνισε ο δικηγόρος της Βίκυς Σταμάτη.

«Δεν του επαρκεί η σύνταξη του έτσι κι αλλιώς. Δεν υπάρχει περίπτωση να βρει αυτά τα λεφτά. Είναι 84 ετών» επισήμανε ο δικηγόρος του Νίκου Ζήγρα.

Η υπόθεση αφορά σε ασφαλιστήριο συμβόλαιο που είχε συναφθεί στις 16 Δεκεμβρίου 1998 στην Ελβετία από τον Ν. Ζήγρα, στο οποίο εφάπαξ καταβλήθηκαν 500.000 ελβετικά φράγκα. Σύμφωνα με την κατηγορία τα χρήματα αυτά προήλθαν από παράνομα «δώρα» προς τον πρώην υπουργό και κατέληξαν σε λογαριασμούς του Νίκου Ζήγρα και της Βίκυς Σταμάτη στην Ελβετία.

Σημειώνεται ότι το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της Βίκυς Σταμάτη να της χορηγηθεί το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, ενώ οι δύο άλλοι καταδικασθέντες δεν αιτήθηκαν ελαφρυντικών περιστάσεων.

«Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ξαναζούμε την δίκη των εξοπλιστικών. Το δικαστήριο προσπάθησε να σταθεί στο ύψος του με πολλά προβλήματα ακυρότητας της δίκης, όπως ότι η δίωξη για τον Τσοχατζόπουλο δεν πέρασε από τη Βουλή κατά παράβαση του Συντάγματος, το ότι η αρμοδιότητα ανήκε στα ελβετικά δικαστήρια καθώς και το αμετάκλητο της κρίσης του Πενταμελούς Εφετείου που δίκασε σε δεύτερο βαθμό και παράγει δεδικασμένο. Λυπάμαι που βλέπω ότι ο πήχης κατέβηκε πολύ χαμηλά, πια. Ευτυχώς έχουμε τα υποβρύχια που αγόρασε ο Τσοχατζόπουλος για να μας θυμίζουν ότι ακόμα είμαστε ελεύθεροι Έλληνες» δήλωσε ο Γιάννης Παγορόπουλος μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...