«Κάηκαν» οι Μπαμπακιές, επιστρέφει το Θόλος!

Μοιραστειτε το

ΒΙΑΛ, Χίος – φωτ. αρχείου

EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη ήταν η άρνηση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου να δώσει τη συγκατάθεσή του στη χωροθέτηση προσφυγικής δομής στη θέση Μπαμπακιές. Παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες της μειοψηφούσας δημοτικής αρχής να εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη ή έστω την ανοχή -μέσω της αποχής ή της λευκής ψήφου- ικανού αριθμού δημοτικών συμβούλων ώστε να εξυπηρετηθεί ο σχεδιασμός του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, το «Όχι» που εισέπραξε ήταν σχεδόν καθολικό και εκφράστηκε με ψήφους 29 εναντίον της χωροθέτησης έναντι μόλις 13 υπέρ, όλες προερχόμενες από την δημοτική αρχή καθώς και δύο συνεργαζόμενους συμβούλους. 

Την ίδια ώρα πάντως που στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου συζητούσαν για τις Μπαμπακιές, από το υπουργείο, υποψιασμένοι για την κατάληξη κατέθεσαν στην Αρχαιολογική Υπηρεσία Χίου τη σχετική μελέτη κατασκευής της δομής στο Θόλος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά, πρόκειται για μια «κλειστή» δομή που εκτείνεται σε 140 στρέμματα, προσιδιάζει σε φυλακή και είναι ικανή να φιλοξενήσει 3.000 ανθρώπους με προοπτική όμως να φτάσει και τους 6.000 ανθρώπους. 

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι κηρυγμένος αρχαιολογικός χώρος και πλέον για να προχωρήσει η υπόθεση απαιτείται και η σύμφωνη γνώμη του ΚΑΣ.

Να σημειωθεί ακόμα ότι δίπλα ακριβώς στη συγκεκριμένη δομή λειτουργεί παραδοσιακό ναυπηγείο, το οποίο πρόσφατα πέρασε στην ιδιοκτησία του γνωστού πλοιοκτήτη Παναγιώτη Τσάκου, ο οποίος σκοπεύει να το αξιοποιήσει συμπληρωματικά στο πλαίσιο μιας μεγαλύτερης επένδυσης, αφού ο ίδιος έχει πλειοδοτήσει και στην απόκτηση της μαρίνας Χίου. Ενός έργου που βάλτωνε επί δυο δεκαετίες. 

Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο ίδιος ο πλοιοκτήτης τώρα απειλεί να αποχωρήσει από την επένδυση, αν τελικά το Θόλος επιλεγεί για την κατασκευή της προσφυγικής δομής.

Πηγή
Author: Γιώργος Παγούδης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...