Ιταλική μετάλλαξη του κορονοϊού εντοπίστηκε στην Μπρέσια

Μοιραστειτε το

Υποδοχή ασθενούς με κορονοϊό σε νοσοκομείο στην Μπρέσια

AP Photo/Luca Bruno

Επιστήμονες στη Ρώμη ανακοίνωσαν ότι στην πόλη της βόρειας Ιταλίας Μπρέσια εντόπισαν μετάλλαξη του κορονοϊού «παρόμοια με τη βρετανική». Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ιταλικής Εταιρίας Ιολογίας, Αρνάλντο Καρούσο, αυτή η μορφή του ιού κυκλοφορεί στην Ιταλία από τον Αύγουστο, δηλαδή ένα μήνα πριν εντοπιστεί η αντίστοιχη στη Βρετανία.

Η βρετανική μετάλλαξη, που είναι εξαιρετικά μεταδοτική, έχει φτάσει και στην αμερικανική ήπειρο και σύμφωνα με τους Ιταλούς επιστήμονες μπορεί να προέρχεται από την ιταλική.

Ο Αρνάλντο Καρούσο Μικροβιολογίας και Κλινικής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Μπρέσια, εκτίμησε ότι το εμβόλιο «θα πρέπει να την καταπολεμά, ωστόσο πρέπει να γίνουν έρευνες που να το επιβεβαιώσουν αυτό».

Εξήγησε ότι η μετάλλαξη του κορονοϊού, που μοιάζει αρκετά με τη βρετανική, ανακαλύφθηκε «κατά τύχη». Ένας ασθενής που είχε ασθενήσει τον Απρίλιο και ανάρρωσε, παρουσίασε επίμονα συμπτώματα τον Αύγουστο και τα τεστ έδειξαν υψηλό ιικό φορτίο.

«Στην προσπάθειά μας να βρούμε τι προκάλεσε αυτήν την κατάσταση, εντοπίσαμε αυτή τη νέα μορφή του ιού».

Από την πλευρά του ο συνεργάτης του, επιδημιολόγος Μάσιμο Τσικότσι, του τμήματος Βιοϊατρικής του Πανεπιστημίου της Ρώμης, αναφέρει ότι η μετάλλαξη αυτή πρέπει να δημιουργήθηκε τον Ιούλιο και πιθανώς να είναι αυτή από την οποία προήλθαν και άλλες μεταλλάξεις του ιού στην Ευρώπη, ενδεχομένως και η βρετανική. «Ωστόσο πρέπει να γίνουν έρευνες και αναλύσεις επ’ αυτού».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...