Ιταλία: Πέντε νεκροί και ανυπολόγιστες καταστροφές στη Λιγουρία από τις πλημμύρες

Μοιραστειτε το

Τουλάχιστον τέσσερα πτώματα εντοπίσθηκαν σήμερα στις ακτές της Λιγουρίας, μετέδωσαν την Κυριακή τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης διευκρινίζοντας ότι οι ιταλικές και οι γαλλικές αρχές πραγματοποιούν από κοινού έρευνες στις περιοχές οι οποίες επλήγησαν από κατακλυσμιαίες βροχές, πλημμύρες και κατολισθήσεις το τελευταίο διήμερο, ενώ και πέμπτο πτώμα ανασύρθηκε στην ενδοχώρα της ίδιας περιοχής από τα πλημμυρισμένα νερά ποταμού.

Οι ιταλικές και οι γαλλικές αρχές συνεργάζονται για την ταυτοποίηση των νεκρών δεδομένου ότι δεν έχουν αναφερθεί αγνοούμενοι στην περιοχή.

Η κακοκαιρία προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές στην βορειοδυτική Ιταλία, όπου γέφυρες παρασύρθηκαν από τα νερά πλημμυρισμένων ποταμών, κατολισθήσεις κατέστρεψαν σπίτια και έκλεισαν δρόμους.

Tουλάχιστον δύο Ιταλοί έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ 21 από τους 22 ανθρώπους οι οποίοι θεωρούντο αγνοούμενοι στην Ιταλία βρέθηκαν στην Γαλλία το Σάββατο.

Ενας 53χρονος πυροσβέστης έχασε την ζωή του στην Ιταλία κατά την διάρκεια επιχείρησης, ένας 36χρονος πνίγηκε όταν το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από τα νερά ποταμού.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της περιοχής του Πιεμόντε, οι βροχοπτώσεις είναι οι σφοδρότερες από το 1994, όταν 70 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από τις πλημμύρες του Πάδου και του Τάρανο.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...