Ιταλία: Εντοπίστηκε εστία του βρετανικού μεταλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού

Μοιραστειτε το

Μια εστία του βρετανικού μεταλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού εντοπίστηκε σε κωμόπολη της βόρειας Ιταλίας, με τους ειδικούς να ζητούν σήμερα «να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην εξάπλωση των νέων παραλλαγμένων στελεχών».

Στις 24 Ιανουαρίου 24 άνθρωποι, μαθητές και εκπαιδευτικοί, βρέθηκαν θετικοί στο βρετανικό παραλλαγμένο στέλεχος στην κωμόπολη Κορτσάνο, που μετρά περίπου 1.400 κατοίκους.

Οι υγειονομικές αρχές διενήργησαν διαγνωστικά τεστ κορωνοϊού σε άλλου 189 ανθρώπους, επαφές των κρουσμάτων, ανέφεραν σε σημερινή τους ανακοίνωση. Από αυτούς, οι 139 βρέθηκαν θετικοί στην covid-19, όμως μόνο ένας χρειάστηκε να νοσηλευθεί, ενώ οι υπόλοιποι είχαν ήπια ή και καθόλου συμπτώματα.

Με δεδομένο τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων οι υγειονομικές αρχές ζήτησαν να αναλυθεί η αλληλουχία του γονιδιώματος του κορωνοϊού. «Αναλύθηκαν 14 δείγματα και τα 14 ήταν θετικά στη βρετανική παραλλαγή», διευκρινίστηκε στην ανακοίνωση.

Το υγειονομικό ίδρυμα Gimbe προειδοποίησε σήμερα ότι παρατηρείται μικρή άνοδος των κρουσμάτων στην Ιταλία και υπογράμμισε τους κινδύνους των παραλλαγμένων στελεχών.

«Σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, καταγράφουμε άνοδο του ποσοστού των νέων κρουσμάτων σε εννέα επαρχίες», ανάφερε το Gimbe. «Οι ενδείξεις αυτές μας ωθούν να παρακολουθήσουμε με ιδιαίτερη προσοχή την εξάπλωση των νέων παραλλαγμένων στελεχών», πρόσθεσε.

Ο Νίκο Καραμπελότα, πρόεδρος του ιδρύματος, ήταν ακόμη πιο ανήσυχος, κάνοντας λόγο για «την απειλή των νέων παραλλαγμένων στελεχών, που έχουν ήδη φτάσει στην Ιταλία και τα οποία κινδυνεύουν να προκαλέσουν έκρηξη στον αριθμό των κρουσμάτων».

Στα τέλη Ιανουαρίου εντοπίστηκαν στην Ιταλία πολλά κρούσματα του βραζιλιάνικου παραλλαγμένου στελέχους, ενώ αναλύεται πιθανό κρούσμα του νοτιοαφρικανικού παραλλαγμένου στελέχους, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης.

Η Ιταλία, η πρώτη χώρα της Ευρώπης που επλήγη από την πανδημία covid-19 στο πρώτο κύμα, έχει καταγράψει σχεδόν 90.000 νεκρούς, ενώ η οικονομία της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης έχει βυθιστεί στη χειρότερη ύφεσή της μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...