Ιταλία: Γιατρός έπαιζε πιάνο κατά τη διάρκεια επέμβασης αφαίρεσης όγκου σε 10χρονο

Μοιραστειτε το

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης για την αφαίρεση ενός διπλού όγκου στον νωτιαίο μυελό ενός 10χρονου αγοριού, οι γιατροί που παρακολουθούσαν την εγκεφαλική λειτουργία του ασθενούς είδαν μια αλλαγή, όταν η μουσική που ακουγόταν από το πιάνο ακριβώς δίπλα του σταμάταγε.

Την ώρα που η ομάδα των χειρουργών με επικεφαλής τον γιατρό Ρομπέρτο Τριγκνάνι έκανε την επέμβαση, διάρκειας 4 ωρών, ο μοριακός βιολόγος και μουσικός Εμιλιάνο Τόσο έπαιζε μουσική στο πιάνο που είχε τοποθετηθεί μέσα στο χειρουργείο, σε μια συχνότητα που έχει αποδειχθεί πως έχει θεραπευτική επίδραση στο ανθρώπινο σώμα.

«Προσπαθούσαμε να σταματήσουμε και κατόπιν να ξεκινήσουμε εκ νέου τη μουσική, παρατηρώντας την ανταπόκριση του ασθενούς και παρά το γεγονός ότι βρισκόταν υπό πλήρη αναισθησία ο εγκέφαλος του ασθενούς αντιλαμβανόταν τη μουσική και όλο αυτό ήταν πολύ συναρπαστικό», είπε ο Τόσο.

Όπως εξήγησαν οι γιατροί, η υγεία του ασθενούς εξελίσσεται καλά, ωστόσο «πρέπει να δούμε εάν τελικά θα χρειαστεί και μια νέα επέμβαση».

«Όλα πήγαν καλά, δεν υπάρχουν επιπλοκές. Η ατμόσφαιρα ήταν μαγική, πλήρους αρμονίας», περιέγραψε ο Τριγκνάνι, που ηγείται της μονάδας νευροχειρουργικής του νοσοκομείου Riuniti στην Ανκόνα, στην κεντρική Ιταλία, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...