Ιταλία: Αυξάνονται τα κρούσματα, φόβοι για κοινωνική αναταραχή

Μοιραστειτε το

AP Photo/Alessandra Tarantino

Οριακή παραμένει η κατάσταση στην Ιταλία. Η εξάπλωση της πανδημίας προκαλεί τεράστια ανησυχία την ίδια ώρα που αρκετές κοινωνικές ομάδες κινητοποιούνται κατά «της απαγόρευσης κυκλοφορίας και του lockdown».

Ξεπέρασαν τις 17.000 τα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες στην Ιταλία, ενώ οι νεκροί είναι 141. Οι νοσηλείες σε εντατική θεραπεία είναι 1.284 (76 περισσότερες από χθες). Οι περιοχές με τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων είναι η Λομβαρδία (3570), η Τοσκάνη (2171) και η Καμπανία (1981).
Και η κοινωνική ένταση κλιμακώνεται

Στο μεταξύ, τα περιοριστικά μέτρα έχουν προκαλέσει μεγάλη αναταραχή στην κοινωνία. Διαμαρτυρίες στις πλατείες από την Κατάνια μέχρι το Τορίνο οργανώνονται. Έμποροι, εστιάτορες, αθλητικοί παράγοντες και επιχειρηματίες, νεοφασιστικές οργανώσεις και κινήματα έτοιμα να διαδηλώσουν σε πολλές ιταλικές πόλεις.

Οι δήμαρχοι

«Τις επόμενες εβδομάδες κινδυνεύουμε με διεύρυνση του ρήγματος στην κοινωνία, δείγματα του οποίου έχουμε ήδη δει. Οι δήμαρχοι το λαμβάνουν αυτό υπόψη τους και θα κάνουν ό,τι μπορούν για να διατηρήσουν τη συνοχή της κοινωνίας και να εξαλείψουν τις εστίες των βίαιων αντιδράσεων», δήλωσε ο δήμαρχος του Μπάρι, Αντόνιο Ντεκάρο.

Νάπολι

Μετά τις πρώτες διαδηλώσεις του Σαββατοκύριακο, ο κόσμος οργανώνεται πάλι για απόψε στη Νάπολι, μέσω του Facebook. «Μας κλείνετε, θα μας πληρώσετε» είναι το κεντρικό σύνθημα στα φέιγ βολάν που καλούν τον κόσμο να συγκεντρωθεί σε κεντρική πλατεία. Το ίδιο σύνθημα κυριαρχούσε και στη συγκέντρωση της Παρασκευής, πριν καταλήξει σε επεισόδια με τους κάδους να φλέγονται και να ξεσπούν συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας. 

Τορίνο

Σε ύψιστο συναγερμό και το Τορίνο όπου σε δυο πλατείες διοργανώνεται απόψε «λαϊκή διαμαρτυρία» κατά «της δικτατορίας, της απαγόρευσης κυκλοφορίας και του lockdown». Πληροφορίες που κυκλοφορούν στα μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για ένα επικίνδυνο μείγμα διαδηλωτών και αναρχικών και ακροδεξιών. Εν τω μεταξύ ιδιοκτήτες εστιατορίων, εργαζόμενοι σε μπαρ και καφετέριες, τοιχοκολησαν στα καταστήματα τους τη δική τους διαμαρτυρία: «Μας υποχρεώνουν να κλείνουμε στις 6, αλλά δικαιούμαστε και εμείς ένα μέλλον». Το πρωί, στους δρόμους κατέβηκαν και οι οδηγοί ταξί, διότι, σύμφωνα με τα συνδικάτα τους «η δουλειά τους εξαρτάται άμεσα από το εάν θα είναι ή όχι ανοικτά τα καταστήματα».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...