Ιταλία: Ανοικτό το ενδεχόμενο χρήσης μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους

Μοιραστειτε το

Πιθανή η επιβολή μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους στην Ιταλία. Η γειτονική χώρα, μετρά 2.499 κρούσματα και 23 θανάτους το τελευταίο 24ωρο.

Την Πέμπτη 1/10 τα κρούσματα κορονοϊού ήταν 2.548, με 24 νεκρούς. Την σημερινή ημέρα (Παρασκευή 2/10) πραγματοποιήθηκαν πάνω από 120.000 διαγνωστικά τεστ.

Το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας της χώρας, αναφέρει ότι τα κρούσματα παρουσιάζουν αύξηση για ένατη συνεχή εβδομάδα, με επιδείνωση του φαινομένου από τα μέσα Σεπτεμβρίου. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο τα περισσότερα περιστατικά διαγνώσθηκαν στην περιφέρεια της Νάπολης, της Καμπανία (392), στη Λομβαρδία (307) και στην περιφέρεια Λάτσιο, με πρωτεύουσα τη Ρώμη (264).

Συνολικά, 50.561 ασθενείς είναι σε κατ΄οίκον περιορισμό εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού (Covid-19), 3.142 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία και 294 βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής της χρήσης προστατευτικής μάσκας σε ανοικτούς χώρους, σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Άλλωστε, η δήλωση του Ιταλού υφυπουργού Υγείας Πιερπάολο Σιλέρι, ήταν παραπάνω από σαφής: “στο τέλος, το μέτρο αυτό -έστω και σε διαφορετικές χρονικές στιγμές- μπορεί πράγματι να υιοθετηθεί από όλες τις ιταλικές περιφέρειες”.

Πηγή
Author: editor02

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...