Ιταλία:Σχεδόν αδύνατο να συσταθεί νέα κυβέρνηση Κόντε

Μοιραστειτε το

Ο πρόεδρος της ιταλικής Βουλής Ρομπέρτο Φίκο που είχε λάβει διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης από τον Ιταλό πρόεδρο την περασμένη Παρασκευή συναντήθηκε πριν λίγο με τον πρόεδρο της ιταλικής δημοκρατίας Ρομπέρτο Ματαρέλα στο μέγαρο Κυρηνάλιογια να τον πληροφορήσει ότι «δεν κατάφερε να καταγράψει ομόφωνη βούληση των δυνάμεων που έως τώρα συνέθεταν την κυβέρνηση Κόντε, να συγκροτήσουν νέα κυβερνητική συμμαχία».

Πριν από λίγο ο προσωρινός συντονιστής των Πέντε Αστέρων, Βίτο Κρίμι, δήλωσε ότι το ναυάγιο αυτό οφείλεται στον Ματέο Ρέντσι και στο κόμμα του, «Ζωντανή Ιταλία, στις πιέσεις του να εξασφαλίσει συγκεκριμένα υπουργεία, αλλά και στο βέτο που έθεσε σε ότι αφορά την υπουργοποίηση στελεχών άλλων κομμάτων.

Ο Ματέο Ρέντσι, από την μεριά του, μέσω Twitter τόνισε ότι η ρήξη είναι αποτέλεσμα διαφωνίας σε συγκεκριμένα θέματα, όπως είναι η ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας για τον υγειονομικό τομέα, η παιδεία, τα μέτρα στήριξης των ανέργων και το πρόγραμμα εμβολιασμού των Ιταλών.

Σύμφωνα με τους περισσότερους παρατηρητές, μετά την νέα αυτή ρήξη του Ρέντσι με τους πρώην συμμάχους του (Κεντροαριστερά του Δημοκρατικού Κόμματος, Πέντε Αστέρια και Ιταλική Αριστερά), είναι πολύ δύσκολο να μπορέσει να συντεθεί νέα κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Τζουζέπε Κόντε.

Αν δεν βρεθεί άμεσα λύση, ο Ιταλός πρόεδρος Ματαρέλα μπορεί να προσπαθήσει να εξακριβώσει αν υπάρχει δυνατότητα να συγκροτηθεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας, με τεχνοκράτη πρωθυπουργό ευρείας αποδοχής.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...

Πόλεμος: Τι θα συνέβαινε αν η Ρωσία δολοφονούσε τον Ζελένσκι

«Μια δολοφονία δεν άλλαξε ποτέ την ιστορία του κόσμου»,...