Ισραήλ: Δεν «θωρακίζει» όσο αναμενόταν η πρώτη δόση του εμβολίου

Μοιραστειτε το

Siphiwe Sibeko/Pool via AP

Με αρκετές χώρες να καθυστερούν την χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου των Pfizer/BioNTech για να προλάβουν να εμβολιάσουν περισσότερους, ο επικεφαλής της επιχείρησης εμβολιασμού στο Ισραήλ, Νάχμαν Ας, προειδοποίησε ότι η μια δόση του εμβολιασμού «είναι λιγότερο αποτελεσματική» από ότι πίστευαν και επίσης, λιγότερο αποτελεσματική απο ότι άφηνε να εννοηθεί η ίδια η φαρμακευτική εταιρεία. 

Αντίθετα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, όσοι είχαν κάνει και τη δεύτερη δόση είχαν αύξηση από έξι έως 12 φορές των αντισωμάτων.

Τα ερωτήματα για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου εντάθηκαν εν μέσω πληροφοριών ότι χιλιάδες Ισραηλινοί ασθένησαν αφού είχαν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου. Ήδη περισσότεροι από 2 εκατομμύρια Ισραηλινοί έχουν εμβολιαστεί μια φορά και 400.000 έχουν κάνει και την 2η δόση.

Με τους ειδικούς να προειδοποιούν ότι το 30% έως 40% των νέων κρουσμάτων πυροδοτούνται από την παραλλαγή του ιού που εντοπίστηκε πρώτη φορά στη Βρετανία και τη χώρα να ετοιμάζεται να βγει από το τρίτο lockdown την Πέμπτη, η κυβέρνηση  εξετάζει ήδη την αυστηροποίηση των μέτρων.

Ο Ας προειδοποίησε το υπουργικό συμβούλιο χθες ότι η νέα παραλλαγή εκτιμάται ότι θα επικρατήσει και μέσα σε εβδομάδα θα είναι η κυρια αφετηρία των νέων μολύνσεων. Και  της εκτίμησης αυτής προηγήθηκε η δημοσιοποίηση των χθεσινών αριθμών από το υπουργείο Υγείας, που κατέγραψε 20.021 κρούσματα σε ένα 24ωρο, γεγονός που δείχνει διαδεδoμένη μετάδοση στην κοινότητα.  

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...