Ισραήλ: Έρευνα έδειξε μεγάλη μείωση στις συμπτωματικές μολύνσεις

Μοιραστειτε το

Ο μεγαλύτερος πάροχος ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης του Ισραήλ ανέφερε (Κυριακή) μείωση κατά 94% στις συμπτωματικές μολύνσεις της COVID-19 μεταξύ 600.000 ανθρώπων που έλαβαν δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer.

Ο Health Maintenance Organization (HMO) Clalit, ανέφερε πως η ίδια ομάδα ήταν επίσης 92% λιγότερο πιθανό να αναπτύξει σοβαρή ασθένεια από τον ιό.

Η σύγκριση έγινε με μια ομάδα ίδιου μεγέθους, με αντίστοιχα ιατρικά ιστορικά, που δεν είχε λάβει το εμβόλιο, αναφέρει το Reuters.

«Δείχνει αναμφίβολα πως το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού της Pfizer είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στον πραγματικό κόσμο μία εβδομάδα μετά τη δεύτερη δόση, ακριβώς όπως βρέθηκε να είναι στην κλινική έρευνα», δήλωσε ο Ραν Μπάλισερ, διευθυντής καινοτομίας της Clalit.

Πρόσθεσε πως τα δεδομένα δείχνουν πως το εμβόλιο της Pfizer, το οποίο αναπτύχθηκε με τη σύμπραξη της γερμανικής BioNTech, είναι ακόμη πιο αποτελεσματικό δύο ή περισσότερες εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση.

Το Ισραήλ έχει κινηθεί ταχύτατα με το πρόγραμμα εμβολιασμού που έχει εκπονήσει και η βάση δεδομένων του δίνει μια εικόνα της αποτελεσματικότητας των εμβολίων και σε ποιο σημείο οι χώρες θα μπορούσαν να επιτύχουν την ανοσία της κοινότητας.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...