Ισπανός ΥΠΕΞ προς Ν. Δένδια: Όπως υπεράνω πάσης αμφιβολίας η αλληλεγγύη της Ισπανίας στα κράτη-μέλη της ΕΕ

Μοιραστειτε το

«Η αλληλεγγύη της Ισπανίας προς όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με όλα, συμπεριλαμβανομένων της Ελλάδας και της Κύπρου, είναι υπεράνω πάσης αμφιβολίας, υπεράνω πάσης αμφιβολίας, και το λέω αυτό εδώ, στην έδρα του Κοινοβουλίου» τόνισε ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες (José-Manuel Albares), μιλώντας πρόσφατα στο ισπανικό Κοινοβούλιο, όπως επισημαίνουν διπλωματικές πηγές.

Τα ανωτέρω κοινοποίησε στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, ο Ισπανός ομόλογός του, μετά τη χθεσινοβραδινή τηλεφωνική τους συνομιλία, γνωστοποιούν οι ίδιες διπλωματικές πηγές.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ισπανό ομόλογό του Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, με αφορμή την επίσκεψη του Ισπανού πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ στην Τουρκία και στον απόηχο των αναφορών Ερντογάν περί συμφωνίας για κατασκευή αεροπλανοφόρου.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Ισπανός ΥΠΕΞ έδωσε διευκρινίσεις για όσα ανακοινώθηκαν στην Άγκυρα, μετά τη συνάντηση Σάντσεθ – Ερντογάν.

Πρότεινε, δε, να επισκεφθεί άμεσα την Αθήνα, προς πλήρη διευκρίνιση των σχετικών ζητημάτων, με την πρότασή του να γίνεται δεκτή, σύμφωνα με το ΥΠΕΞ.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...