Ισπανία: Συνεχίζεται η εξάπλωση του κορωνοϊού

Μοιραστειτε το

Η διοίκηση της περιφέρειας της Καστίλλης & Λεόν στην Ισπανία ανακοίνωσε πως και το Αράντα ντε Ντουέρο στην επαρχία του Μπούργος αλλά και η πόλη του Μπούργος μπαίνουν σε καθεστώς lockdown, ακολουθώντας τις Σαλαμάνκα, Παλένθια και Λεόν.

Σε ολόκληρη την κοινότητα, οι συναντήσεις περιορίζονται σε έξι άτομα σε ιδιωτικούς χώρους, ενώ απαγορεύεται η κατανάλωση στις μπάρες των μπαρ και τα εστιατόρια και το κάπνισμα στον εξωτερικό χώρο των εστιατορίων.

Η επιβολή αυτού του δραστικού μέτρου γίνεται μετά τον μερικό αποκλεισμό της Μαδρίτης και άλλων περιορισμών που επιβλήθηκαν στις περιφέρειες της Ανδαλουσίας, της Ναβάρας και της Γαλικίας προκειμένου να αντιμετωπισθεί η αύξηση των μολύνσεων στην Ισπανία.

Η πρωτεύουσα της Ισπανίας, Μαδρίτη, έχει κηρυχθεί από τις 9 Οκτωβρίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων. Θεωρητικά η κατάσταση συναγερμού λήγει το ερχόμενο Σάββατο 24 Οκτωβρίου, αλλά η παράταση, σύμφωνα με ισπανικά μέσα, είναι αναπόφευκτη.

Εξάλλου ήδη σε lockdown βρίσκεται και η Καταλονία, με μπαρ και εστιατόρια να κλείνουν για τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος της Generalitat, Περ Αραγονές, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο απαγόρευσης της κυκλοφορίας, αν και «προς το παρόν κάτι τέτοιο δεν βρίσκεται στο τραπέζι».

Στη βόρεια Ισπανία, και συγκεκριμένα στην αυτόνομη κοινότητα της Αστούριας καταγράφηκε ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων, όπως έγινε και στην Ναβάρρα με την πόλη της Παμπλόνα να έχει υψηλά ποσοστά μετάδοσης του ιού.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από την El País

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...