Ισπανία: «Κομβικό σημείο» για την πορεία της πανδημίας οι αρχές του 2021 λέει ο Σάντσεθ

Μοιραστειτε το

Τα επιδημιολογικά δεδομένα για τον κορωνοϊό στην Ισπανία βελτιώνονται, ωστόσο κανείς δεν εφησυχάζει. Το εγγύς μέλλον, στον τομέα της υγείας, «φαίνεται περίπλοκο» σύμφωνα με τα λόγια του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ.

«Οι ειδικοί προβλέπουν ότι θα περάσουμε σε ένα κρίσιμο στάδιο της πανδημίας που συμπίπτει με την πρώτη φάση των εμβολίων», δήλωσε ο Σάντσεθ από τα κεντρικά γραφεία του PSOE (Σοσιαλιστικό Κόμμα) κατά τη διάρκεια μιας παρέμβασης για να παρουσιάσει το σχέδιο με τίτλο «Η Ισπανία που αξίζουμε το 2021-2026».

Για αυτόν τον λόγο, ζήτησε “προφυλάξεις για την υγεία πριν από οτιδήποτε άλλο” αυτά τα Χριστούγεννα, ένα μήνυμα που έρχεται σε αντίθεση με την αισιοδοξία που προέκυψε από την ανακοίνωση του σχεδίου μαζικού εμβολιασμού στην Ισπανία που έχει προγραμματιστεί για το 2021. «Ας παρέχουμε ασφάλεια σε αυτούς θέλουμε να συνεχίσουμε μαζί αύριο», δήλωσε. «Είμαστε ένα κόμμα που χτίζει γέφυρες, που δεν χτίζει τείχη», είπε ο Ισπανός πρωθυπουργός

Οι αυτόνομες κοινότητες θέλουν να προστατευτούν από ένα τρίτο κύμα

Η εμμονή για τη «διάσωση των Χριστουγέννων» φαίνεται ότι δεν έχει κανένα νόημα για τις αυτόνομες κοινότητες.

Οι περιορισμοί παραμένουν, πέρα από μικρές αποκλίσεις στα μέτρα, αναφορικά με τον αριθμό των ατόμων στις συναντήσεις στα σπίτια, τον αριθμό των παιδιών, την ώρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Τόσο η κυβέρνηση όσο και οι αυτόνομες κοινότητες μοιράζονται μια πολύ παρόμοια στρατηγική, την οποία προσπαθούν να ακολουθήσουν με συνέπεια να επιτευχθεί συναίνεση, έτσι ώστε να μην συμβεί το ίδιο πράγμα όπως το καλοκαίρι, όταν εκτοξεύτηκαν τα κρούσματα και ξεκίνησε το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Η εκτελεστική εξουσία, οι αυτόνομες κοινότητες και οι επιδημιολόγοι συμμερίζονται ότι, παρά την τωρινή εικόνα στη χώρα, ο κίνδυνος επανεμφάνισης ενός τρίτου κύματος μετά τις διακοπές είναι υψηλός. Εντούτοις λίγοι εισηγούνται ακόμη πιο περιοριστικά μέτρα, όπως ο συνολικός περιορισμός ή ένα καθολικό απαγορευτικό που θα εμπόδιζε την επανένωση των οικογενειών. Η μοίρα της καμπύλης του Covid-19 είναι επομένως, σε μεγάλο βαθμό, στα χέρια των πολιτών και τις προφυλάξεις που παίρνουν στις συγκεντρώσεις.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από El País και Vanguardia.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...