Ιράν- Κορωνοϊός: Η χώρα οδεύει προς το τέταρτο κύμα προειδοποιεί ο Ροχανί

Μοιραστειτε το

Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί προειδοποίησε σήμερα για ένα «τέταρτο κύμα» της πανδημίας της Covid-19 στη χώρα, μετά την αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται σε ορισμένες περιοχές.

«Είναι μια προειδοποίηση για όλους μας», είπε ο Ροχανί κατά την εβδομαδιαία σύσκεψη της επιτροπής αντιμετώπισης της πανδημίας.

Ορισμένες πόλεις της επαρχίας του Χουζεστάν, στα νοτιοδυτικά, είναι πλέον «κόκκινες» ζώνες, παρότι για αρκετές εβδομάδες τα κρούσματα κυμαίνονταν σε μέτρια επίπεδα σε όλη τη χώρα. «Αυτό σημαίνει ότι οδεύουμε προς το τέταρτο κύμα. Πρέπει όλοι να επαγρυπνούμε για να το αποφύγουμε», υπογράμμισε ο Ιρανός πρόεδρος.

Το Ιράν είναι η χώρα της Μέσης Ανατολής που έχει πληγεί περισσότερο από τον νέο κορονοϊό, αφού μετρά περίπου 59.000 θανάτους και περισσότερα από 1,5 εκατ. κρούσματα. Χθες παρέλαβε άλλες 100.000 δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V, από τα συνολικά 2 εκατομμύρια που έχει αγοράσει. Η εκστρατεία εμβολιασμού ξεκίνησε την Τρίτη.

Ο υπουργός Υγείας Σαΐντ Ναμακί είπε ότι η Τεχεράνη θα παραλάβει και 4,2 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca μέσω του διεθνούς μηχανισμού Covax που βοηθά τις φτωχότερες χώρες να αποκτήσουν πρόσβαση στα εμβόλια. Να σημειωθεί πάντως ότι τον Δεκέμβριο ξεκίνησαν κλινικές δοκιμές για την παρασκευή ενός ιρανικού εμβολίου.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...