Ιράν: Κατά της επιβολής κυρώσεων στην Άγκυρα από τις ΗΠΑ

Μοιραστειτε το

«Ο εθισμός των ΗΠΑ στις κυρώσεις και η περιφρόνησή τους προς το διεθνές δίκαιο επιδεικνύονται για μία ακόμη φορά. Καταδικάζουμε έντονα τις πρόσφατες αμερικανικές κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας και στεκόμαστε στο πλευρό του λαού και της κυβέρνησής της», επεσήμανε ο Ζαρίφ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ως «ολέθριο λάθος» καταδικάζει άλλωστε τις εις βάρος κυρώσεις της από την αμερικανική κυβέρνηση για τους S-400 και η Άγκυρα, απειλώντας μάλιστα ότι θα προβεί σε αντίποινα, εάν οι ΗΠΑ δεν ανακαλέσουν άμεσα την απόφασή τους.

Είναι φανερό πως η απόφαση της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών να προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων εναντίον της συμμάχου χώρας της στο ΝΑΤΟ, της Τουρκίας, για την αγορά του ρωσικού πυραυλικού συστήματος αεράμυνας, αυξάνει την ένταση μεταξύ των δύο χωρών δρομολογώντας ένα «ντόμινο» σημαντικών εξελίξεων.

Οι κυρώσεις απευθύνονται κατά του προέδρου Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της τουρκικής Προεδρίας της Δημοκρατίας Ισμαήλ Ντεμίρ και εναντίον τριών ακόμη Τούρκων εργαζομένων της, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών και περιλαμβάνουν πάγωμα περιουσιακών στοιχείων και περιορισμούς χορήγησης ταξιδιωτικών θεωρήσεων.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...