Ιράν: Αυστηρότερα μέτρα για την αντιμετώπιση του τρίτου κύματος κορωνοϊού

Μοιραστειτε το

Το Ιράν θα επιβάλει αυστηρότερους περιορισμούς για την ανάσχεση της επιδημίας του κορωνοϊού από το ερχόμενο Σάββατο, ανακοίνωσε σήμερα στην κρατική τηλεόραση ο πρόεδρος, Χασάν Ροχανί, την ώρα που η χώρα αυτή –η περισσότερο πληγείσα από την Covid-19 στη Μέση Ανατολή– αντιμετωπίζει ένα τρίτο κύμα της πανδημίας.

Τα αυστηρότερα μέτρα-που αξιωματούχοι υγείας χαρακτηρίζουν «κόκκινο» ή επίπεδο 3, θα επιβληθούν στην πρωτεύουσα Τεχεράνη και σε περίπου άλλες 100 πόλεις.

Οι μη απαραίτητες επιχειρήσεις και υπηρεσίες θα κλείσουν και τα αυτοκίνητα δεν θα επιτρέπεται να εισέρχονται ή να εξέρχονται από τις πόλεις, δήλωσε o υφυπουργός Υγείας, Αλιρεζά Ραϊσί, σε ενημέρωση των δημοσιογράφων που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

Οι Ιρανοί αξιωματούχοι υγείας έχουν καταρτίσει ένα σύστημα με χρωματική κωδικοποίηση που αντιστοιχεί στις διαφορετικές βαθμίδες σοβαρότητας της πανδημίας στη χώρα.

«Ο στόχος δεν είναι να κλείσουμε τις επιχειρήσεις του κόσμου, αλλά πρέπει να θέσουμε όρια», είπε o υφυπουργός.

Περίπου 150 πόλεις έχουν χαρακτηριστεί «πορτοκαλί» ή επίπεδο 2, είπε o ίδιος.

Στις πόλεις αυτές, το ένα τρίτο των υπαλλήλων επιτρέπεται να εργάζονται στα γραφεία τους, ενώ στις 155 πόλεις που εντάσσονται στην κατηγορία «κίτρινο» ή επίπεδο 1, τα δύο τρίτα των υπαλλήλων μπορούν να πηγαίνουν στη δουλειά τους.

«Το κλείσιμο δεν αφορά μόνο τους εργασιακούς χώρους, αλλά και τα πανεπιστήμια, τα σχολεία, τα γυμναστήρια», είπε ο Ροχανί.

«Στις κόκκινες και πορτοκαλί πόλεις η προπόνηση θα γίνεται εξ’ αποστάσεως».

Το Ιράν κατέγραψε 452 θανάτους από COVID-19 κατά το τελευταίο 24ωρο και συνολικά 41.034, είπε η εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σίμα Σαντάτ Λαρί σήμερα στην κρατική τηλεόραση, ενώ τα κρούσματα κορωνοϊού αυξήθηκαν κατά 11.203 και έφθασαν τα 749.525.

Ο ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου, Ίρατζ Χαριτσί, προειδοποίησε ότι ο αριθμός των νεκρών και των κρουσμάτων θα διπλασιαστεί μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Την Τρίτη η κυβέρνηση επέβαλε περιορισμούς για ένα μήνα στις μεγάλες πόλεις που υποχρεώνουν όλες τις μη απαραίτητες επιχειρήσεις να κλείνουν στις 6 μμ.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...