Ικαριώτικο μπαράζ κινητοποιήσεων αποδοκιμασίας της επίσκεψης Μητσοτάκη

Μοιραστειτε το

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Την Ικαρία και τους Φούρνους, επέλεξε ο πρωθυπουργός για να δώσει συνέχεια στις κυβερνητικές «εμβολιαστικές» φιέστες με τις οποίες από το Δεκέμβρη η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί να αποποιηθεί τις εγκληματικές ευθύνες της για την πορεία της πανδημίας και την κατάσταση διάλυσης στην οποία έχει βυθίσει το ΕΣΥ.

Την ίδια ώρα με μπαράζ κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας απαντούν οι Ικαριώτες στην αυριανή επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο νησί. Ήδη ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ικαρίας, τα εκπαιδευτικά σωματεία, η γνωστή συλλογικότητα «Πυξίδα» και άλλοι φορείς ανακοινώνουν ο ένας μετά τον άλλο συγκεντρώσεις με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του κου Μητσοτάκη.

Ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας και ενώ βαίνουμε σε διαδοχικά λόκ ντάουν, τα μέτρα που συνεχίζει να λαμβάνει η κυβέρνηση της ΝΔ για να μας ¨προστατεύσει¨ από την πανδημία, αφορούν πλέον αποκλειστικά και μόνο πρόστιμα, απαγορεύσεις και ασφυκτικό περιορισμό των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Πουθενά δεν θα βρει κανείς, τις μέρες αυτές του νέου κύματος του κορονοϊού, κυβερνητική ανακοίνωση που να αφορά προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, σύσταση νέων κρεβατιών ΜΕΘ, ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, μαζικά στοχευμένα τέστ με σωστή επιδημιολογική επιτήρηση ή για ότι άλλο σε τελική ανάλυση απαιτείται προκειμένου να έχουμε την δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που δικαιούμαστε, ανεξαρτήτως ύπαρξης ή μη μιας πανδημίας.

Έτσι, κόντρα σε κάθε κοινή λογική, ακούμε συνεχώς τους τελευταίους μήνες εξαγγελίες για προσλήψεις αστυνομικών και εξοπλισμό της αστυνομίας, για αγορές πολεμικών αεροσκαφών, για επιδοτήσεις καναλαρχών και κλινικαρχών, για ανατροπές στην εργασία και την εκπαίδευση, για αστυνομία στα πανεπιστήμια και παντού, για απαγόρευση διαδηλώσεων, περιορισμούς στο δικαίωμα της απεργίας και απαγορεύσεις κυκλοφορίας, ως τα μόνα όπλα, μαζί με την επίκληση στην ατομική ευθύνη, ενάντια στην πανδημία.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ικαρίας (ΣΕΝΙ) σημειώνει, ανάμεσα σε άλλα, ότι «είναι προφανές πως η κυβέρνηση της ΝΔ, με την αμέριστη υποστήριξη των κυρίαρχων ΜΜΕ, προσπαθεί να συγκαλύψει με κάθε τρόπο και μέσο τα πραγματικά αίτια των πολιτικών της επιλογών, να αποπροσανατολίσει και ιδίως να τρομοκρατήσει την κοινωνία, έχοντας ως απώτερη επιδίωξη την μεταφορά του λογαριασμού της εντεινόμενης οικονομικής κρίσης στους γνωστούς παραλήπτες, δηλαδή στον σκληρά δοκιμαζόμενο για χρόνια από μνημόνια και πανδημικά κύματα ελληνικό λαό».

Και συνεχίζει : «Μόνο ως πρόκληση συνεπώς μπορεί να χαρακτηριστεί η επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού στα νησιά μας. Είναι ανεπιθύμητος ως ο κύριος υπεύθυνος των εφαρμοζόμενων πολιτικών που, όχι μόνο δεν θωρακίζουν το ΕΣΥ όπως ψευδώς και προκλητικά διαλαλούν οι αρμόδιοι και αβαντάρουν οι υποτακτικοί τους, αλλά στην ουσία δρομολογούν την περαιτέρω διάλυσή του, όπως επιτάσσουν τα νεοφιλελεύθερα ευαγγέλια των διεθνών τοκογλύφων.»

Παράλληλα η συλλογικότητα «Πυξίδα», γνωστή για τις παρεμβάσεις της πολλά χρόνια τώρα στην Ικαρία, σημειώνει ότι «για τους χιλιάδες νεκρούς του κορονοϊού και των άλλων ασθενειών, για τα συνεχόμενα παρατεταμένα lock down, για την ανεργία και τη φτώχια που απλώνονται στην κοινωνία, για τα κλειστά σχολεία, για την στέρηση των ελευθεριών μας, τις απαγορεύσεις που είναι αδιάλειπτα σε ισχύ 11 μήνες τώρα, την αποκλειστική ευθύνη έχει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός της. Την ευθύνη που θέλουν να ξεχάσουμε με τις φιέστες των εμβολιαστικών κέντρων. Για εμβόλια που παρά το ότι τα έχουμε προπληρώσει πριν ακόμα παρασκευαστούν δεν έρχονται ή έρχονται με το σταγονόμετρο. Πρόκειται για έναν ακόμη κυβερνητικό τραγέλαφο, αλλά και μια απόδειξη για το πώς αξιοποιούν την πανδημία οι χρυσοπληρωμένες πολυεθνικές του φαρμάκου, που στα πλαίσια της «πρωτοφανούς παγκόσμιας αλληλεγγύης», όπως μας παραμυθιάζουν, τα κέρδη τους φτάνουν σε απίστευτα ύψη.

Γι όλους αυτούς τους λόγους συνιστά πρόκληση η επιλογή του πρωθυπουργού να στήσει φιέστες εξωραϊσμού της κυβερνητικής πολιτικής στα διαχρονικά ξεχασμένα νησιά μας. Στα νησιά που μένουν με δύο ακτοπλοϊκά δρομολόγια την εβδομάδα, χωρίς υποδομές και με υποστελεχωμένες χρόνια τώρα τις μονάδες  υγείας. Για όλους αυτούς τους λόγους πρέπει να είμαστε εκεί. Γιατί μόνο οι αγώνες μας μπορούν να σταματήσουν την ολέθρια αυτή πολιτική που γεμίζει συντρίμμια την Ελλάδα. Κόντρα στην ανοχή και τη στήριξη που προσφέρον στην κυβερνητική πολιτική όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα. Αυτοί οι αγώνες δεν χωρούν καμία αναβολή. Πρέπει να δοθούν τώρα και όχι… μετά! Αγώνες που μόνο ο λαός μπορεί να δώσει και κανείς άλλος στο όνομα του».

Τα εκπαιδευτικά σωματεία (ΕΛΜΕ Ικαρίας – Φούρνων) σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν ότι οι πανδημίες δεν αντιμετωπίζονται με αστυνομοκρατία, απαγορεύσεις και πρόστιμα αλλά με ισχυρά δημόσια συστήματα υγείας. Το χτύπημα των δημοκρατικών δικαιωμάτων, ο αυταρχισμός και η καταστολή που 11 μήνες τώρα βιώνει ο λαός μας δεν αφορά την πανδημία, αλλά την παγίωση ενός αντιδραστικού καθεστώτος για την επιβολή αυτής της πολιτικής. 

Ο εκπαιδευτικός Βασίλης Πετράκης παρατηρεί ότι η κυβέρνηση έχοντας επιβάλει παρατεταμένα lock down και διατηρώντας 11 μήνες τώρα σε ισχύ απαράδεκτες απαγορεύσεις και πρόστιμα, δεν μπόρεσε να κρατήσει ανοιχτά ούτε τα σχολεία. Παρά τις καλοκαιρινές διαβεβαιώσεις τους, ότι τα σχολεία είναι απολύτως ασφαλή και ότι δεν πρόκειται να κλείσουν, τα έκλεισαν τελικά από τις αρχές Νοέμβρη. Και ενώ καμία άλλη χώρα δεν έχει κλειστά σχολεία για τόσο καιρό, ήδη συζητάνε να τα ξανακλείσουν. Και για αυτό το έγκλημα σε βάρος της νέας γενιάς, τη ν αποκλειστική ευθύνη έχει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός.

Δεν ξεχνάμε, θυμίζει ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ εκπαιδευτικός Χρήστος Δάμαλος ότι η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ, ήταν αυτή που επιχείρησε να βάλει λουκέτο στο νοσοκομείο μας και ότι χρειάστηκε ένας μεγάλος και δύσκολος αγώνας για να αποτρέψουμε αυτή την ολέθρια Για όλους αυτούς τους λόγους η παρουσία του πρωθυπουργού στο νησί μας αποτελεί πρόκληση. Και είναι διπλή πρόκληση το να στήνουν γιορτές για τα εμβολιαστικά κέντρα όταν δεν μπορούν ούτε τη στοιχειώδη επάρκεια εμβολίων να εξασφαλίσουν. Σε μια περίοδο που απαγορεύουν τις μετακινήσεις, την κυκλοφορία και τις στοιχειώδεις ελευθερίες στο λαό, η μετακίνηση του πρωθυπουργού απλά για να παραστεί σε μια ακόμη φιέστα εξωραϊσμού της εγκληματικής πολιτικής τους, δεν μπορεί να περάσει αναπάντητη. Τα εγκαταλειμμένα ακριτικά νησιά μας δεν προσφέρονται για τις φιέστες τους. Να το φωνάξουμε δυνατά!

Οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας:

1) Ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην επίσκεψη του πρωθυπουργού κου Μητσοτάκη το Σάββατο 6/2 και ώρα 10:00 το πρωί στο προαύλιο του νοσοκομείου.

2) Τρίτη 16/2, ώρα 11:000 το πρωί συγκέντρωση στην πλατεία του Αγίου Κηρύκου στα πλαίσια της 24ωρης πανελλαδικής πανυγειονομικής απεργίας που έχουν εξαγγείλει οι ομοσπονδίες μας.

Πηγή
Author: Χρήστος Κάτσικας

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...