Ικανοποιημένος ο Μητσοτάκης από τους εμβολιασμούς παρά τις καθυστερήσεις

Μοιραστειτε το

«Η διαδικασία του εμβολιασμού προχωράει ακριβώς όπως την έχουμε προγραμματίσει», δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το Κέντρο Υγείας Καμινίων –μία από τις μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που λειτουργούν και ως εμβολιαστικά κέντρα–, εκφράζοντας προφανώς την ικανοποίησή του από την πορεία των εμβολιασμών. 

Ωστόσο, η παραπάνω δήλωση έρχεται τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει ήδη πέσει έξω από τις αρχικές της εξαγγελίες για μαζικούς εμβολιασμούς και για ταχεία απόκτηση ανοσίας του πληθυσμού στη νόσο Covid-19, τη στιγμή που οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις εμβολίων από τις φαρμακευτικές εταιρείες τείνουν να γίνουν ο κανόνας και όχι η εξαίρεση.

Σήμερα, περίπου έναν μήνα από την εκκίνηση της διαδικασίας εμβολιασμών, ο πρωθυπουργός δήλωσε πως «έχουμε ξεπεράσει τους 140.000 εμβολιασμούς από τότε που ξεκινήσαμε και θα συνεχίσουμε με αυτή τη διαδικασία και με αυτή την ταχύτητα», γεγονός που ωστόσο είναι μάλλον ανησυχητικό, καθώς το ποσοστό όσων έχουν κάνει το εμβόλιο δεν ξεπερνάει ούτε το 2% του πληθυσμού. 

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε πάντως την εκτίμησή του ότι η χώρα έχει τη δυνατότητα να κάνει «πολλά περισσότερα εμβόλια», σπεύδοντας να συμπληρώσει πως «πλην όμως ο αριθμός των εμβολίων -ως γνωστόν- είναι καθορισμένος από τους περιορισμούς που έχουν τεθεί από τις εταιρείες και από τις συμφωνίες που έχουμε υπογράψει σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Τέλος, για άλλη μια φορά ο πρωθυπουργός έμεινε στις ευχαριστίες προς «όλους τους γιατρούς, τους υγειονομικούς για την τεράστια προσπάθεια την οποία έχουν καταβάλει και καταβάλλουν…», αν και η κυβέρνησή του δεν έχει προχωρήσει σε ουσιαστική στήριξη του εθνικού συστήματος Υγείας εν μέσω πανδημίας. 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...