Ικανοποίηση Γεωργιάδη από το click away, ανοιχτά τα σουπερμάρκετ στις 3/1

Μοιραστειτε το

EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Το μέτρο του click away λειτούργησε, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, «για άλλους περισσότερο και για άλλους λιγότερο». Ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι οι καταναλωτές γνωρίζουν πως οι αγορές είναι εφικτές λόγω του μέτρου «κόντρα σε πολλούς που δεν το πίστεψαν στην αρχή».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σουπερμάρκετ στις 3 Ιανουαρίου σε προαιρετική βάση, ενώ θα είναι ανοιχτά την τελευταία Κυριακή του χρόνου, 27 Δεκεμβρίου.

Η αγορά λειτούργησε καλά με το click away και ειδικά για την αγορά των παιχνιδιών ισχυρίστηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, λέγοντας ότι νιώθει υπερήφανος που «χιλιάδες παιδιά θα κάνουν γιορτές με τα παιχνίδια τους διότι καταφέραμε να πείσουμε την Επιτροπή και να οργανώσουμε αυτό το σύστημα». Συμπλήρωσε πως για τον συγκεκριμένο κλάδο όπως και για ορισμένους άλλους κλάδους το μέτρο «δούλεψε», σε αντίθεση με κάποιους άλλους που το μέτρο δούλεψε λιγότερο.

Υπογράμμισε μάλιστα το γεγονός ότι «μεγάλη αλυσίδα παιχνιδιών έμεινε κλειστή και δεν χρησιμοποίησε το click away δημιούργησε για τα μικρά καταστήματα παιχνιδιών συνθήκες μεγάλου τζίρου».

Όσον αφορά την πανδημία, ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε «δίκαιη και λογική» την ανησυχία του επιχειρηματικού κόσμου, «για το πώς θα λειτουργήσει η αγορά μετά το lockdown. Δεν θα πρέπει να υποκρινόμαστε ότι η πανδημία δεν θα έχει επιπτώσεις. Για το λόγο αυτό τα μέτρα της κυβέρνησης φροντίζουν να δημιουργήσουν ένα ισχυρό πλέγμα φροντίδας για τις επιχειρήσεις».

Πλεονέκτημα γενικά έχουν οι κλάδοι που πωλούν προκατασκευασμένα προϊόντα, παραδέχθηκε, ενώ πιο δύσκολες είναι οι συνθήκες σε κλάδους όπως η ένδυση και η υπόδηση όπου χρειάζεται ο καταναλωτής να δοκιμάζει το προϊόν. Πάντως υποστήριξε ότι οι επιχειρήσεις έχουν κρατηθεί ζωντανές, δηλώνοντας αισιόδοξος πως όταν δοθεί η ευκαιρία η οικονομία της χώρας θα ξαναπροχωρήσει.

Όσον αφορά το φαινόμενο με τις ουρές και το συνωστισμό που παρατηρείται αυτές τις μέρες, είπε ότι οι έλεγχοι είναι ασταμάτητοι από όλες τις αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες. Τα μέτρα σε γενικές γραμμές τηρούνται, ωστόσο, κάποια πρόστιμα έχουν επιβληθεί και σε σουπερμάρκετ, είπε.

Επισήμανε πάντως ότι με βάση τα στοιχεία της ιχνηλάτησης των κρουσμάτων προκύπτει ότι «δεν έχει φανεί κάποια ιδιαίτερη διασπορά στα σουπερμάρκετ» κάτι που σημαίνει ότι τα μέτρα τηρούνται.

Επίσης χαρακτήρισε αναπόφευκτη την κίνηση στα ΚΤΕΛ για την παραλαβή δεμάτων από τη στιγμή που απαγορεύθηκε η μετακίνηση από νομό σε νομό.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...