Ιερείς που έκαναν αγιασμό σε σχολεία της Κοζάνης και του Ρεθύμνου κατηγορούνται ως «αρνητές της μάσκας» | newsbreak

Μοιραστειτε το

Με κήρυγμα κατά των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό κατηγορούνται ότι έκαναν αγιασμό δύο ιερείς σε Ρέθυμνο και Κοζάνη, με τον έναν τους, ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία της διέγερσης σε απείθεια κατά νόμων, να εμφανίζεται στο δικαστήριο με… μάσκα, αφήνοντας άφωνους τους παρευρισκομένους!

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι γονείς που προχώρησαν στη σχετική καταγγελία, ο 47χρονος ιερέας που τέλεσε τον αγιασμό στο νηπιαγωγείο του Ατσιπόπουλου στο Ρέθυμνο άρχισε κάποια στιγμή να κάνει κήρυγμα κατά της μάσκας, χαρακτηρίζοντας τη χρήση της «αντισυνταγματική».

Όταν κάποιοι αντέδρασαν, ο αντάρτης παπάς δεν πτοήθηκε και συνέχισε τον «εξάψαλμο»: «Εντάξει, Συριζαίοι, εντάξει. Είδαμε την υποκρισία σας. Κάνατε συλλαλητήρια για τον Φύσσα, για τον Γρηγορόπουλο, για τον ομοφυλόφιλο και όχι για τα παιδιά σας και τη χρήση μάσκας».

Έπειτα από αυτό η Εισαγγελία Ρεθύμνου έδωσε εντολή να συλληφθεί ο 47χρονος ρασοφόρος και να οδηγηθεί στο Αυτόφωρο, από το οποίο έλαβε τριήμερη προθεσμία και αφέθηκε ελεύθερος ως τη δίκη του, που θα γίνει την Παρασκευή 18/09. Αυτό που προκάλεσε εντύπωση, όμως, ήταν ότι κατά την παραμονή του στο δικαστικό μέγαρο δεν αποχωρίστηκε ούτε μια στιγμή τη μάσκα του!

Σε δηλώσεις του αργότερα υποστήριξε ότι δεν έκανε κήρυγμα μίσους, αλλά εξέφρασε τις απόψεις του, χωρίς να περιμένει ότι η υπόθεση θα έπαιρνε τόσο μεγάλες διαστάσεις.

Άλλος ιερέας, ο οποίος έκανε αγιασμό σε δημοτικό σχολείο της Κοζάνης, φέρεται ότι παρότρυνε γονείς και μαθητές να βγάλουν τις μάσκες που φορούσαν, ενώ καλούσε τα παιδιά να προσκυνήσουν τον σταυρό αδιαφορώντας για τους κινδύνους.

«Δεν κολλάει αν φιλήσεις τον σταυρό»

Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, ο ιερέας επέπληξε έναν εκπαιδευτικό ο οποίος «τόλμησε» να κρατήσει τη μάσκα του όταν πήγε να τον αγιάσει, λέγοντάς του «ο κορωνοϊός δεν κολλάει αν φιλήσεις τον σταυρό»!

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, ο συγκεκριμένος κληρικός είναι ένας από τους «αρνητές της μάσκας», κάτι που επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία. Βέβαια, σε δεύτερο χρόνο και αυτός ο ρασοφόρος έδωσε άλλη εκδοχή, υποστηρίζοντας ότι δεν αφήνει κανέναν να μπει στον ναό χωρίς μάσκα!

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

Πηγή
Author: Χάρης Π.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα