Ιδιοκτήτες καταστημάτων με εποχικά είδη: «Καταστραφήκαμε, δεν έχει κανένα νόημα πια για μας»! | newsbreak

Μοιραστειτε το

Απελπισία έχει κυριεύσει τους ιδιοκτήτες καταστημάτων με εποχικά είδη, που πέρυσι τέτοιες μέρες, μια «ανάσα» πριν από τις γιορτές, έβλεπαν το εμπόρευμά τους να ξεπουλάει, αλλά φέτος η κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από απελπιστική.

Τα χριστουγεννιάτικα δέντρα, τα στολίδια και τα φωτάκια παραμένουν απούλητα στα ράφια, καθώς στα μαγαζιά παντός είδους έχει μπει «λουκέτο» εξαιτίας του lockdown. «Εμείς καταστραφήκαμε, δεν έχει κανένα νόημα πια για μας», λέει με απόγνωση στο newsit.gr o γνωστός επιχειρηματίας εποχικών ειδών Σωτήρης Βρακάς.

O έμπορος εξηγεί ότι τα μαγαζιά με εποχικά είδη δουλεύουν συγκεκριμένη χρονική περίοδο, από τις 10 Νοεμβρίου έως τις 6 Δεκεμβρίου, που παραδοσιακά οι Έλληνες στολίζουν τα σπίτια τους για τα Χριστούγεννα, και μετά η δουλειά τους χαλαρώνει. Φέτος, η επέλαση της πανδημίας έχει αλλάξει δραματικά την κατάσταση, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν έσοδα και, κατά συνέπεια, να αυξάνονται τα χρέη.

Ο κ. Βρακάς αναφέρει πως οι διαδικτυακές παραγγελίες δεν σώζουν σε καμία περίπτωση την κατάσταση. Ίσα ίσα, μάλλον δημιουργούν μεγαλύτερο πρόβλημα, καθώς ο τεράστιος όγκος των παραγγελιών που έχουν να αντιμετωπίσουν οι μεταφορικές εταιρίες έχει αυξήσει την περίοδο αναμονής των προϊόντων για τους πελάτες, οι οποίοι δεν θέλουν να περιμένουν για μέρες, ώσπου να παραλάβουν τα χριστουγεννιάτικα είδη. «Ο άλλος τώρα στολίζει, τώρα θέλει να παραλάβει, άντε μέσα στην εβδομάδα. Όχι ύστερα από 10 μέρες. Έτσι, ο κόσμος στόλισε φέτος με ό,τι είχε από πέρσι», δηλώνει ο κ. Βρακάς.

Μόνο οι κοντινές

Μάλιστα, αποκαλύπτει πως οι παραγγελίες εποχικών ειδών για μακρινούς προορισμούς δεν «φεύγουν» ποτέ και εξυπηρετούνται μόνο οι κοντινές, τις οποίες πηγαίνουν στα σπίτια των πελατών οι υπάλληλοι της επιχείρησης.

Την τραγική θέση στην οποία βρίσκονται τα καταστήματα με εποχικά είδη σχολίασε την Τρίτη σε ραδιοφωνική συνέντευξη και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, που αναγνώρισε ότι έχουν πάθει μεγάλη ζημιά και πρόσθεσε ότι, αν ήταν στο χέρι του, θα άνοιγε άμεσα αυτά τα καταστήματα.

Πηγή
Author: Χάρης Π.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα